Átalakíthatja a bitcoin bányászat az energiaipart – 2. rész

spot_img

Az Arcane Research kutatása szerint a bitcoin bányászat rugalmassága létfontosságú lehet az energiaipar útjában álló valós problémák megoldására. Az első részben áttekintettük miként erősíti a bitcoin bányászat az elektromos hálózatokat és hogyan lehetne javítani bányászattal a megújuló energia telephelyek gazdaságosságát. A második rész az Arcane jelentés földgáz fáklyázással és a bányászat során keletkezett hulladékhő problémájával foglalkozik.

A földgáz fáklyázásának mérséklése bitcoin bányászattal

A földgázt az olajfúrás melléktermékeként állítják elő. Ennek a gáznak a hasznosítása az olajkitermelők számára nem mindig gazdaságos. Az ilyen esetekben az olajtermelő végül úgy dönt, hogy a helyszínen égeti el a gázt, amit fáklyázásnak nevezünk.

A gázfáklyázás közben energiatermelés nem történik. A fáklyázási folyamat során nagyobb mennyiségben szabadulnak fel üvegházhatást fokozó gázok, mint egy elektromos generátor ellenőrzött környezetében.

A bitcoin bányászat a földgáz fáklyázás csökkentésének kiváló technológiája. A bitcoin bányászat ​​folyamatának modularitása lehetővé teszi, hogy közvetlenül az olajkutaknál helyezzenek el bányász konténereket, generátorokat. A kitermelt felesleges földgázt a generátorok segítségével alakítják át elektromos energiává, amit aztán a konténerekben elhelyezett bányászok használnak el.

Az UpstreamData által épített bányász konténere valahol Kanadában, működés közben egy olajkitermelő kút mellet. A bányászberendés mérsékli a metán kiáramlását az atmoszférába, a kitermelés során keletkezett “felesleges” gáz felhasználásával

Az elmúlt néhány évben hatalmas növekedésen ment keresztül az olajmezők melletti bitcoin bányászat. A növekedés nem csak az Egyesült Államokban és Kanadában tapasztalható, hanem az olyan régiókban is, ahol a fáklyázás nagy problémát jelent, például Oroszországban és a Közel-Keleten is.

A gázfáklyázás olyan gazdasági erőforrás pazarlás, amelyet az olajtermelő eladhatna bevételszerzés céljából. Bitcoin bányászat során akár saját maga, akár harmadik felen keresztül az olajtermelő némi pénzt kereshetne a gázból, ahelyett, hogy elpazarolná.

A számok azt mutatják, hogy a gázfáklyázás és egyben a károsanyag kibocsátás csökkentése a bitcoin bányászattal messze a legköltséghatékonyabb módszer. 1000 dollárnyi befektetésenként, egy bitcoin bányász évi 6,32 tonna szén-dioxid egyenértékkel csökkenti a kibocsátást.

A bitcoin bányászatból származó hulladékhő újrahasznosítása

Az otthonok, az állami és az ipari stb. létesítmények fűtése a világ legnagyobb energia végfelhasználása, amely 2021-ben a globális végső energiafogyasztás csaknem felét teszi ki.

A fűtés valójában az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának egyetlen legnagyobb forrása is, amely a világ szén-dioxid-kibocsátásának nagyjából 40%-áért és a szén-dioxid-ekvivalens (egyenértékű) kibocsátásának 30%-áért felelős.

A bitcoin bányászat is termel hőt, méghozzá igen nagy mennyiségben. A bányászok kezdik megtalálni a hővisszanyerésben rejlő lehetőségeket. Ezt az egyre növekvő igényt elsősorban a költségek csökkentésének lehetősége vezérli, de a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének lehetősége is egy hajtóerő. Hővisszanyerés területén meglepő módon a legtöbb innováció a bitcoin bányászoktól jön, különösen a hidegebb területeken, például Kanadában és Skandináviában, ahol a hő értékesebb, mint a forróbb területeken található bitcoin bányász ​​központokban, például Texasban.

A MintGreen digitális kazánja (forrás: mintgreen)

A bitcoin bányászatból származó hő újrahasznosításának több előnye is van. Egyrészt a bányászatból származó bevételi oldalt támogatja, másrészt a bányászatból származó hulladékhő újrahasznosítása során lényegében kétszer ugyanazt az energiát használják fel. Ez pedig ellensúlyozza a kritikusok által oly gyakran emlegetett, a bitcoin bányászati ​​iparág által felhasznált energia mennyiségét is.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Átalakíthatja a bitcoin bányászat az energiaipart – 1. rész

/arcane research, yellowblock, beincrypto, compass mining, coin news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img