Hodlnaut: 193 millió dolláros pénzügyi hiány

spot_img

Korábbi közleményeiben jelezte a Hodlnaut, hogy augusztus 19-én fog nyilatkozni érdemlegesen, a körülötte kialakult helyzetről. Múlt héten pénteken ez meg is történt. A közlemény szerint közel 200 millió dolláros pénzügyi hiányról számolt be a cég.

A Hodlnaut bírósági felügyelet alá helyezési kérelmét alátámasztó – augusztus 12-én benyújtott – nyilatkozat pontosan leírja, hogy mi vezetett a vállalatnál a ki- és beutalások augusztus 8-i befagyasztásához.

A vállalat augusztus 19-én kelt blogbejegyzésében tette közzé, amelyben meg is megerősítette, hogy Szingapúrban rendőrségi eljárás folyik ellene, továbbá a készpénz állomány megőrzése érdekében elbocsátotta alkalmazottai 80%-át. A pénzügyi adatok augusztus 8-i keltezésűek.

A közleményből kiderül, hogy a Hodlnautnak 391 millió szingapúri dollár (mintegy 281 millió amerikai dollár) összegű fennálló kötelezettsége van, szemben a 122 millió szingapúri dollár (88 millió amerikai dollár) összegű eszközökkel, ami mintegy 193 millió amerikai dollár hiányt eredményez. 

“2022. augusztus 8-án a Hodlnaut 391 millió szingapúri dollár fennálló kötelezettség egyenleggel és 122 millió szingapúri dollár becsült realizálható eszközzel rendelkezik kriptovalutában” – áll a közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a cég augusztus 16-án hitelezői védelmet kért Szingapúrban, időt kérve pénzügyi problémáinak megoldására.

Részlet a bíróságnak tett nyilatkozatból (forrás)

A dokumentumból az is kiderül, hogy a Hodlnaut mintegy 317 millió dollárt tartott UST-ben a magasabb hozamok reményében. Az eskü alatt tett nyilatkozat szerint, májusban az UST összeomlása 189,7 millió dolláros veszteséget okozott a Hodlnautnak. Az ezzel kapcsolatos részleteket a múlt hét elején hozták nyilvánosságra.

Ezután június 14. és július 15. között a Holdnaut, a dokumentum szerint “a szokásosnál nagyobb, mintegy 150 millió dolláros kiáramlást” tapasztalt, mivel a pánikba esett ügyfelek megpróbálták visszaszerezni a pénzüket. A Hodlnaut azt is elmondta, hogy a piaci visszaesés a bitcoin és az ether állományát is érintette.

A dokumentum 17513-ra tette a Hodlnaut potenciális hitelezőinek számát, amelyet úgy határoztak meg, mint “olyan felhasználók, akik ténylegesen letétbe helyezték a kripto eszközeiket“. 

A vállalat tisztázta, hogy jelenleg nem áll felszámolás alatt, a jövőben stabil hozamokat tud elképzelni, hivatkozva arra, hogy 2019-es indulása óta nyereséges az UST kitettség ellenére.

A Terra összeomlását követő hónapokban a Hodlnaut igyekezett megnyugtatni az aggódó ügyfeleket. A felhasználóknak június 13-án küldött egyik e-mailben ez áll:

“A Hodlnaut megbízható kockázatkezelési politikát folytat. A jelenlegi változékony körülmények ellenére a Hodlnaut összes terméke és szolgáltatása érintetlenül marad és teljes mértékben működőképes, beleértve a kamatfizetéseket, a swapokat, a betéteket és ami a legfontosabb, a kifizetéseket. A vállalaton belüli kockázatkezelést nagyon komolyan vesszük, az ügyfelek vagyonával és az érdekeltekkel szembeni felelősség mindig a legfontosabb prioritásunk” – állt az akkori nyilatkozatban. 

A Hodlnautot megkeresték ezzel a közleményével kapcsolatban, hogy kommentálja, de eddig még nem tette meg.

A Hodlonaut nem az egyetlen szingapúri székhelyű cég, amely pénzügyi nehézségekkel küzd. A Zipmex kriptotőzsde és a Vauld kriptohitelező szintén hitelezői védelmet kért az országban. A Zipmexnek 53 millió dollár értékű kitettsége van a bajba jutott Babel Finance-el és Celsius-al szemben. A Vauld viszont több mint 400 millió dollárral tartozik  hitelezőinek.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Hitelezői védelmet kér a Hodlnaut

/the block, ethereumworldnews, hodlnaut/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img