A kanadai nyugdíjalap leírta a Celsiusba történt befektetését

spot_img

Korábban a kanadai szabályozó hatóságok is jelezték, hogy csatlakoznak a Celsius csődeljárásának kivizsgálásához. Lakossági fronton az AMF a kanadai tartományban élő felhasználókra fókuszál, az Ontario Securities Commission pedig hasonlóan az iránt érdeklődik, hogy a Celsius csődje érintette-e a kanadaiakat, ha igen milyen mértékben.

A Financial Post-hoz közeli források elárulták, hogy a québeci Autorité des marchés financiers (AMF) már június óta érdekelt a Celsius összeomlásában. A meg nem nevezett informátorok szerint, az AMF vizsgálatának hátterében részben az áll, hogy a tartomány legnagyobb nyugdíjkezelője, a Caisse de dépôt et placement du Québec (CPDQ) 150 millió dollárt fektetett be 2021 októberében a Celsiusba egy 400 millió dolláros finanszírozási kör részeként.

Akkor azt nyilatkozták, hogy ezt a lehetőséget arra fogják használni, hogy “bővítsék kínálatukat és termékeiket, összekapcsolva a hagyományos tőkepiacot a kriptovalutákéval“. A nyudgíjkezelő eddig nem hozta nyilvánosságra álláspontját a Celsius ügyben, mostanáig.

Nyilatkozata alapján a kanadai nyugdíjalapóriás leírta a Celsiusba történt befektetését. A CDPQ vezérigazgatója, Charles Emond egy szerdai montreali sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a nyugdíjalap túl korán befektetett a kriptovaluta ágazatba, amely szerinte “átalakulóban van”.

A vezérigazgató azt is elárulta, hogy a nyugdíjalap kellő körültekintéssel és óvatossággal járt el. “Nagy volumenű átvilágításról volt szó, számos szakértő és tanácsadó bevonásával.” 2021 októberében a CDPQ és a WestCap növekedési tőkebefektető cég 400 millió dollárt injektált a kriptokölcsönző platformba, a CDPQ részesedése 150 millió dollár volt és így 4%-os tőkerészesedést szerzett. A vállalat mérlegeli a “jogi lehetőségeket”.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcábann biztonságban tárolni.

Ha nem lenne elég baj a Celsius háza táján

/cryptopotato, bloomberg, lapresse.ca/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img