Kriptopénzügyek – 55.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt héten!

Revolut

Idén júniusban indította el a Revolut a kezdőknek szánt kurzusait az alkalmazáson belül. Tulajdonképpen két rövid kvízről van szó, amelyekhez tartoznak magyarázó videók és pár perc alatt bárki könnyedén elvégezheti azokat.

Celsius

  • A legújabb megállapítások szerint a Celsius állítólag félrevezető és helytelen adatokat közölt a bírósági dokumentumokban. Egy vasárnap benyújtott új csődeljárási jelentés szerint a Celsius tényleges adóssága 2,85 milliárd dollár, szemben a csődbejelentési kérelmükben szereplő 1,2 milliárd dollárral.
  • A csődbíró jóváhagyta a Celsiusnak azt a kérelmét, amiben az áll, hogy a működés finanszírozása érdekében a kibányászott bitcoint értékesítheti. Ennek ellenére, a döntéssel nem értett egyet az ügyre kijelölt vagyonkezelő.

Hodlnaut

Még a múlt héten fagyasztotta be a Hodlnaut a ki- és befizetéseket, a swap ügyleteket, mindemellett pedig visszavonta a Szingapúri Monetáris Hatóságnál benyújtott engedélykérelmét is. Most azonban hitelezői védelmet kért Szingapúrban, miközben a likviditási válság megoldására törekszik.

Crypto.com

A Crypto.com megkapta a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) engedélyét arra, hogy kriptotermékeket és kriptoszolgáltatásokat nyújtson az európai szigetországban, megfelelve a helyi szabályozásoknak, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni jogszabályoknak.

Binance

A legnagyobb kripto tőzsde egy igazán egyedi ajándékkal szeretne kedveskedni a magyar felhasználóknak. A Binance augusztus 20-i ünnepek kapcsán meghirdetett promóciójára ezen az oldalon lehet regisztrálni.

Piaci zanza

A világ legtöbbet követett indexe, az S&P 500 3,25%-ot emelkedett a múlt héten, ami zsinórban a negyedik pozitív hetet jelentette. Ez utoljára 2021-ben sikerült az indexnek. A tech cégeket tömörítő Nasdaq (+3,08%) szintén a negyedik egymást követő héten emelkedett, és a Dow is zöld hetet zárt, 2,9%-os nyereséggel. 

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának egyik szervezete (OFAC) a múlt héten hozzáférhetetlenné tette és törvénybe ütközőnek nyilvánította egy Ethereumon futó alkalmazás használatát. Az érintett program a Tornado Cash névre hallgató mixer app, amivel megzavarható az Ethereum blokkláncon egyébként bárki által szabadon megfigyelhető tranzakciók nyomonkövetése.

Két év óta most először aktívabbak a rövidtávú holderek – megvolt az alja?

A legfrissebb adatok szerint a Google anyavállalata, az Alphabet fektet a legaktívabban a blokklánc szektorba. Tavaly szeptember és idén június között négy befektetési körben, összesen 1,56 milliárd dollárt fektetett az iparágba. 

Előreláthatólag szeptember 15 és 16 között kerül majd sor az Ethereum hálózati fejlesztésének élesbe állítására. Ennek eredményeképpen az Ethereum főhálózata átáll proof-of-stake konszenzusra, vagyis bányászás helyett stakeléssel képződik majd új ether. A nagyobb tőzsdék közül elsőként a Coinbase jelentkezett tervekkel. Ezek szerint az átálláskor, egyelőre bizonytalan időre szünetelni fog az ETH és ERC-20 tokenek ki- és beutalása a tőzsdén.

Az Ethereum fejlesztők csütörtök délután leütötték a staking indulásának hivatalos időpontját.

A Sydney Műszaki Egyetem által nemrégiben végzett kutatás rámutatott, hogy a kriptopénzek tőzsdei listázásának 10-25%-ánál fordulhatott elő bennfentes kereskedelem.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.08.17.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon.

Safepal harder tárca bemutató

Kriptoeszközeink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha hardver tárcát használunk. Az ilyen walletekből már rengeteg van a piacon és több gyártó közül is lehet választani. Manapság két szemponton múlik, hogy melyik modell mellett döntsünk, ezek közül az egyik az ár. A másik faktor már valamivel összetettebb, nyilván figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen kriptopénzekhez használnák az adott tárcát és pontosan mik a terveink a kriptoeszközökkel. A sok felesleges funkció helyett a Safepal pont az átlagfelhasználókat célozza meg a 2019-ben piacra dobott S1-el.

Safepal S1 – Mit tud az egyik legolcsóbb hardver tárca?

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Kripto Akadémia Spotify

Ebben az epizódban Cimballival, a Kanadában élő magyar közgazdásszal és független daytraderrel beszélgettünk. A beszélgetésben megpróbáltuk körbejárni a piacokat meghatározó emberi pszichológiát, és megpróbáltuk bizonyítani azt a hipotézist, hogy a technikai analízis nem működik.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img