Erősödtek az amerikai indexek, a piac a kiskereskedelmi eredményekre vár

spot_img

A világ legtöbbet követett indexe, az S&P 500 3,25%-ot emelkedett a múlt héten, ami zsinórban a negyedik pozitív hetet jelentette. Ez utoljára 2021-ben sikerült az indexnek. A tech cégeket tömörítő Nasdaq (+3,08%) szintén a negyedik egymást követő héten emelkedett, és a Dow is zöld hetet zárt, 2,9%-os nyereséggel.

Az amerikai piacokon uralkodó jó hangulatot a múlt szerdán közzétett, meglepően jóra sikerült amerikai inflációs adatoknak(CPI) köszönhetjük. Ezt kiegészítették az amerikai munkaerőpiac állapotáról szóló, a vártnál jobb adatok is.

Az árfolyamok tovább távolodtak a júniusi aljakról, ezért sok elemző szerint a piacok már megtalálták mélypontjukat. Persze még meglehet, hogy ez csak egy korrekció a lefelé tartó trendben, erre talán ez a hét segít majd választ adni.

Ez a hét azért lesz érdekes, mert a nagy kiskereskedelmi láncok, a Walmart a Home Depot és a Target kedden és szerdán számolnak majd be a negyedéves eredményeikről. Ezek sokat elárulhatnak az amerikai fogyasztói hangulatról, és arról, hogy a második negyedévben mennyire voltak hajlandóak költeni, mennyit raktak félre vagy készülnek-e a recesszióra az emberek.

Az S&P 500 index vállalatainak 90%-a már közzétette eredményeit, és 78%-uk a Refinitiv becslései szerint a vártnál jobb eredményekről számolt be. Ez lehet az egyik oka annak, hogy az amerikai részvények az utóbbi időben jól teljesítettek annak ellenére, hogy a világgazdaság helyzete továbbra is bizonytalan.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img