Nagy csöcsökkel lophattak 400 000 dollárt a leggyűlöltebb amerikaitól

spot_img

A “Nagy csöcsök és gömbölyű seggek” című pornófilm sorozat epizódjának letöltése után törték fel a leggyűlöltebb amerikaiként emlegetett Martin Shkreli kripto tárcáját, és lopták el az abban tárolt 400 000 dollár értékű kriptopénzt.

Shkreli korábban azzal vált ismertté, hogy 2015-ben megvásárolta egy életmentő AIDS gyógyszer forgalmazási jogait, majd annak az árát a pirulánkénti 13 dollárról 750 dollárra emelte. Két évvel később egy amerikai bíróság örökre eltiltotta őt a gyógyszeriparban végezhető tevékenységektől, emellett pedig 65 millió dolláros bírságra és 4 éves börtönbüntetésre ítélte, ahonnan idén tavasszal szabadult.

Martin Shkreli

Shkrelli egy hónapja piacra doba saját kriptovalutáját a Shkrelli Inu-t, aminek vásárlóinak  betekintést ígért a korai fázisban lévő ígéretes gyógyszeripari projektekbe.

Hogy miként akadhatott olyan ember, aki éppen egy most szabadult csaló kriptovalutájában látott befektetési lehetőséget, az számunkra ugyan érthetetlen, ám páran mégis vásároltak a coinból, ami a hétvégén egy rugpull áldozata lett. Ezt a kifejezést akkor használják, amikor egy coin kibocsátói maguk döntik be a saját piacukat azzal, hogy hirtelen eladják a birtokukban lévő kriptopénzeket.

A Shkreli Inu a hétvégén 90%-ot vesztett az értékéből, miután Shkreli tárcájából több mint 400 000 dollár értékű tokent utaltak át egy tőzsdére, ahol egyből értékesítették a coinokat. Habár mindenki azt hitte, hogy Shkreli megint jól átverte az embereket és lehúzta a benne megbízó befektetőket, az alapító szerint egészen más dolog történt. Állítása szerint egy pornófilm letöltése után feltörték a számítógépét és az emögött álló hackerek, nem pedig ő adott túl a kriptóin.

A kérdéses pornófilm – [BigTitsRoundAsses] 17.12.14 – Jazmyn [1080p] – egy torrent oldalról került letöltésre, amiről egy youtuber is megállapította, hogy az tényleg tartalmaz egy feltehetően orosz hacker által készített vírus fájlt.

Hogy Shkreli tényleg áldozat volt-e, vagy csak ügyesen eljátszotta a hacket, azt egyelőre nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, Shkreli ugyanakkor perrel fenyegetett mindenkit, aki azt meri terjeszteni, hogy ő döntötte be a saját kriptopénzét.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img