Átláthatósági adatokat követelnek a demokrata politikusok a kriptobányász vállalatoktól

spot_img

Amerikai demokrata politikusok az Energiaügyi Minisztériumtól (DOE) és a Környezetvédelmi Ügynökségtől (EPA) azt követelik, hogy kényszerítsék ki belátható időn belül a kriptobányász vállalatoktól az energia- és emissziós (kibocsátási) adataik közzétételét.

A szövetségi ügynökségeknek joguk van arra is, hogy “kikényszerítsék” a bányászoktól mennyi energiát használnak fel és mennyi üvegházhatású gázt bocsátanak ki – derül ki az ügynökségek és a demokrata törvényhozók közötti levélváltásból.

A bitcoinbányászok az elmúlt néhány évben özönlöttek az Egyesült Államokba, ami aggodalmakat váltott ki a kormányzat részéről az áramfelhasználással és az üvegházhatású gázok kibocsátásával kapcsolatban. Hivatalos adatok eddig még nem álltak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a bányászok nagyarányú jelenléte az észak-amerikai országban milyen hatással van az elektromos hálózatra és a nemzeti éghajlati célokra.

Az Energiaügyi Minisztériumnak és a Környezetvédelmi Ügynökségnek “egyértelmű hatáskört írt le az a néhány demokrata kongresszusi képviselő, akik két napja küldték ki levelüket az ügynökségeknek. A levélben arra kérik az egyes kormányzati szerveket, hogy adjanak meg határidőket arra vonatkozóan, hogy mikor kezdik el a hatáskörök gyakorlását, végrehajtását és az információgyűjtést.

“Sürgetjük Önöket, hogy használják fel ezeket a hatásköröket a kötelező közzétételi adatok mielőbbi bevezetésére” – áll a levélben, amelyet Elizabeth Warren, Sheldon Whitehouse, Ed Markey, Jeff Merkley, Dick Durbin szenátorok, valamint Jared Huffman, Katie Porter és Rashida Tlaib képviselők írtak alá.

Közel egy éve kezdődött a törvényhozók részéről a bányászati szektor átvilágítása. Már akkor is arra kérték a demokrata törvényhozók az Egyesült Államok legnagyobb kriptobányász cégeit, hogy osszák meg az energiafogyasztásukról és a környezetszennyezésükről szóló számokat. A kongresszusi képviselők szerint hét cég együttesen több mint 1 gigawattnyi áramot használ, ami majdnem annyi energiát jelent, mint amennyit Houston minden lakása együttesen felhasználhatna.

Bár több vállalat is szolgáltatott már adatokat, egyikük sem adott teljes körű választ a demokraták kérdéseire. Ez arra ösztönözte a kongresszusi képviselőket, hogy a kriptovállalatoknak nyilvánosan meg kell osztaniuk a jövőben az információkat, hogy átfogóbb képet kapjanak az elektromos hálózatról és a környezetre gyakorolt hatásukról.

Kapcsolódó cikkek:

A demokraták, az ország legnagyobb bányászainak átvizsgálásából megállapították, hogy legalább két olyan cég üzemeltet az Egyesült Államokban bányákat, amelyek legalább évi 25000 tonna szén-dioxidot bocsátanak ki.

A Warren és kollégái által elküldött levélben arra kérik az EPA-t, hogy tisztázza, minden olyan kriptobányász üzemet nyilvántartásba vett-e már, amely eléri a 25000 tonnás küszöbértéket – és ha nem, akkor mikor tervezi ezt megtenni. A levélben a válaszokat legkésőbb március 6-ig kérik. 

Bár, még nincsenek konkrét számok arról, hogy mennyi szén-dioxidot bocsátanak ki és mennyire energiaigényesek a kriptobányák az Egyesült Államokban, az első becslések azonban szembetűnőek. A Fehér Ház tavaly szeptemberi jelentése szerint, a kriptoipar működése az Egyesült Államokban nagyjából annyi áramot fogyaszt, mint az ország összes otthoni számítógépe együttvéve. 

A jelentés azt javasolta, hogy az EPA és a DOE dolgozzon együtt olyan teljesítményszabványok kidolgozásán, amelyek arra ösztönzik a kriptovállalkozásokat, hogy tiszta energiára térjenek át, miközben összességében kevesebb energiát használnak fel működésük során. Összehasonlításképpen, a Cambridge-i Alternatív Pénzügyi Központ becslése szerint, a bitcoin hálózat közel annyi áramot használ évente, mint Hollandia.

A frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható. Kattints a részletekért.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Jelentést adott ki a Fehér Ház a bitcoin bányászat éghajlati hatásairól

/cryptonews, theverge/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img