Jelentős enyhítések érkeznek az amerikai kriptoszabályozás során

spot_img

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma megerősítette, hogy a kriptobányászok és a pénztárca üzemeltetők mentesülnek az IRS felé kötelező jelentéstételi szabályok alól és megfelelő szabályozási módosításokat készítenek elő.

Az Egyesült Államok kriptovaluta iparága jelentős jogi győzelem előtt áll, mivel az amerikai pénzügyminisztérium azt tervezi, hogy megkíméli a kriptobányászokat és más “mellékszereplőket” egyes adóbevallási szabályoktól.

“Az Internal Revenue Service (IRS) az Egyesült Államok szövetségi kormányának bevételi szolgálata, többek közt az adók beszedéséért felelős.”

Az amerikai pénzügyminisztérium múlt héten pénteken, szenátorok egy csoportjának írt levelében jelezte, hogy mentesíteni kívánja a kriptobányászokat, a stakereket és más piaci mellékszereplőket azon szabályai alól, amelyek előírják, hogy a kriptodeviza brókereknek meg kell osztaniuk ügyfeleik tranzakcióinak adatait az adóhivatallal.

“Nagyra értékeljük a Pénzügyminisztérium jelentését, ami megerősíti, hogy a kriptobányászok, stakerek és mindazok, akik hardveres és szoftveres szolgáltatásokat is nyújtanak a tárcákhoz, nem tartoznak az adójelentési kötelezettség hatálya alá” – mondta Rob Portman szenátor, aki a Twitteren jelentette be a hírt.

A levélben Jonathan Davidson, a pénzügyminisztérium jogalkotási ügyekért felelős helyettes államtitkára azt mondta, hogy a minisztérium álláspontja szerint “a mellékszereplők nem tartoznak a brókerekre vonatkozó bejelentési kötelezettség hatálya alá”.

Davidson azt is hangsúlyozta, hogy staking során a validátorok “valószínűleg nem tudják, hogy egy adott tranzakció célja az értékesítés része lesz e vagy sem”. Azok a szervezetek pedig, akik hardveres vagy szoftveres kriptotárcákkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak “nem végeznek brókeri tevékenységet”.

A pénzügyminisztérium azt is mérlegelni fogja, hogy “a digitális eszközpiac más szereplőit, például a központosított tőzsdéket, a decentralizált tőzsdéket és a peer-to-peer tőzsdéket milyen mértékben kell brókerként kezelni” – jegyzi meg a levél.

A Bloomberg arról számolt be, hogy a Pénzügyminisztérium rendelet módosítási javaslatok kibocsátását tervezi, amelyek tartalmazni fogják a bróker definícióval kapcsolatos álláspontját.

Korábban már megírtuk, hogy tavaly év elején az újonnan megválasztott amerikai elnök, minden szövetségi ügynökségtől azt kérte, hogy 60 napra fagyasszák be az asztalán lévő szabályozási folyamatokat.

Ezek után az Egyesült Államok szenátusa még tavaly augusztusban egy 1300 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomag elfogadására készült, amit az utolsó pillanatban egy kripto piacot szabályozó ponttal egészítettek ki. Ez a pont hatalmas vihart kavart nemcsak a kriptoipari szereplők közt.

Joe Biden amerikai elnök végül 2021. november közepén írta alá a billió dolláros infrastrukturális törvényt, amely előírja a kriptopiaci szereplőknek, hogy minden 10 000 dollárnál nagyobb értékű digitális eszköz tranzakciót jelenteniük kell az IRS-nek.

Ezt követően több szenátor, köztük Pat Toomey, Ron Wyden és Cynthia Lummis decemberben sürgette a pénzügyminisztériumot, hogy pontosítsa a bróker fogalmát az infrastruktúrális törvényben, tervezve a kapcsolódó kiegészítő jogszabályok felajánlását. A képviselőházi demokraták egy csoportja szintén támogatott egy hasonló kezdeményezést még novemberben.

A kripto szabályozási törvények kiegészítése kapcsán egyre nagyobb a nyomás az amerikai kormányon. Az utóbbi időben egyre több állam döntött úgy, hogy támogatja a bitcoin bányászatot és vele adókedvezményeket biztosítanak. Egyre több szenátorról derül ki, hogy bitcoin tulajdonos és egyre több kormányzó kampányol a bitcoin mellett. A múlt hét folyamán Kalifornia állam döntött úgy, hogy törvényjavaslatot nyújt be a bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételére.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1494753738766102534

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img