Biden befagyasztotta a szigorú kriptotárcákat érintő szabályozásokat (is)

Megosztom

Az Egyesült Államok tegnap beiktatott elnöke, Joe Biden, minden szövetségi ügynökségtől azt kérte, hogy 60 napra fagyasszák be az asztalon lévő szabályozási folyamatokat.

Ez többek között a FinCEN, a pénzügyi bűnözéssel foglalkozó ügynökség munkáját is érinti. Ez előtt a szervezet előtt áll a különösen szigorúnak bélyegzett és kriptoipari szereplők egyöntetű felháborodásával kísért, új kriptopénzes szabályozás is.

Az új szabályozás a Kincstár leköszönő igazgatójának, a legkevésbé sem kripto-barát, Steve Munchin-nak nevéhez fűződik. A legnagyobb port kavart rendelkezése az, hogy a kriptotőzsdéknek be kéne kérniük a beutaláshoz vagy kiutaláshoz használt tárcacímek tulajdonosának személyes adatait. A szakmai szervezetek azt is kritizálták, hogy a törvénytervezet véleményezésére szánt időszakot túlságosan rövidre szabták.

A napokban lejárt a véleményezési határidő, de Biden fagyasztásának hála két hónapra kitolódott a folyamat befejezése. Hogy pontosan hogyan alakul ennek a szabályozásnak a sorsa azt nem tudjuk, de az biztos, hogy a két hónap alatt a FinCEN újra átrágja a dolgot és dönt a továbbiakról. A Kincstár újonnan kinevezett igazgatójától, Janet Yellen-től is sok dolog múlhat, bár legutóbbi nyilatkozatából kiindulva azért nincs túl sok okunk bizakodni.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel