Az elmúlt hónapok emelkedése ellenére továbbra is mínuszban az altok többsége

spot_img

Habár az elmúlt hetekben óriási növekedéseknek lehettünk tanúi, számos alt még mindig 90%-os mínuszban van a korábbi csúcsához képest.

Egy elemző készítette el azt a jelentést, amiben 410 altcoin megtérülését hasonlította össze egymással. Ebben négy nagy csoportra osztotta a kriptopénzeket, attól függően, hogy 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben, vagy 2020-ban érték-e el korábbi csúcsaikat.

Mindent egybevetve az altok átlagosan mínuszt 65%-os megtérüléssel “jutalmazták” azokat, akik több éven át kitartottak mellettük. A legrosszabbul a rekordjaikat 2017 végén, illetve 2018 elején beállító coinok teljesítenek, amelyek mostanáig átlagosan 80-90 százalékot vesztettek az értékükből. De mellettük még a tavaly nyári nagy emelkedések nyerteseinek többsége is már csak fele annyit ér mint néhány hónappal ezelőtt.

Mindez érdekes kontextusba helyezi több ismert kriptopénz közelmúltbéli menetelését, A Cardano árfolyama például a márciusi tőzsdei összeomlást követően a hússzorosára emelkedett, de még így is 70%-kal olcsóbban lehetett hozzájutni, mint az ATH idején.

De ugyanezt mondhatnánk el a Zilliqa-ról is, ami az elmúlt 10 hónap során mintegy ötvenszeres növekedésen ment keresztül, ám ez is csak az eddigi elért veszteség alig felének ledolgozására volt elegendő.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img