Leállította fejlesztéseit a BIT Mining Kazahsztánban

spot_img

A hongkongi székhelyű kriptobányász cég, a BIT Mining, a kazah áramellátás instabilitása miatt leállította adatközpontjának építését – közölte a vállalat a negyedéves jelentésében.

A BIT Mining így lemond a tavaly májusban bejelentett 9,3 millió dolláros, kazahsztáni adatközpont létrehozására tett ígéretéről.

A New York-i tőzsdén jegyzett kriptobányász közölte, hogy a közép-ázsiai országban a harmadik fél által biztosított létesítményekbe telepített bitcoin bányász berendezései azonban továbbra is üzemben maradnak.

Az év eleji politikai káosz és az energiahiány okozta feszültség ellenére januárban még a legtöbb bányász bizakodó maradt, ami a jövőt illeti. A hónap végére azonban kilenc nagyobb cég kezdte meg a berendezések költöztetését, ugyanis a kazahsztáni energiahatóság áramhiány miatt adagolni kezdte az áramot egyes bányászok számára, majd teljesen meg is szüntette azt.

Folytatódik a kriptobányászok migrációja ezúttal Kazahsztánból

Akik a költözés mellett döntöttek többnyire Oroszországot választották, a kialakulóban lévő kedvező szabályozási körülmények és kiváló természeti adottságok miatt. Bár az Egyesült Államokban olcsó az áram és egyértelműbb a szabályozás, szintén sok bányászt csábít még a mai napig is. Azonban amiről sokan nem beszélnek, az az amerikai bányaiparban uralkodó éles verseny, hová nehéz bekerülni.

A BIT Mining kazahsztáni kivonulása tovább növeli a bitcoin bányászok egyre csökkenő jelenlétét a világ második legnagyobb hashrátájú országában. Ha ez az ütem folytatódik, akkor hamarosan lehetősége lesz Oroszországnak, hogy átvegye a második helyet. Ha az orosz szabályozás valóban úgy fog tekinteni a bitcoin bányászatra, mint állami érdek, akkor arra is megvan az esély, hogy az USA-t lekörözve átvegye magának a vezető szerepet.

A BIT Mining 2021 negyedik negyedévében 495,8 millió dolláros összesített bevételt ért el, ami 26,1%-os növekedést jelent a harmadik negyedévi 393,1 millió dollárhoz képest. A nettó vesztesége 8,8 millió dollárra zsugorodott 29,6 millió dollárról.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/forkast, coin news/

A kriptobányászat versenyelőnyöket biztosíthat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img