FTX Gaming: a játékipart célozta meg a kriptotőzsde

spot_img

Az FTX kriptotőzsde amerikai ága egy új gaming üzletbe vág bele.

Az új kezdeményezés az FTX Gaming névre hallgat és stúdióknak, valamint játékfejlesztőknek szeretnének segíteni blokklánc- és NFT integrációban. Minderről két meghirdetett pozíció kapcsán értesült a TheBlock: az FTX Gaming jelenleg is keres olyan fejlesztőket, akik nem csak a programozáshoz, de a Unity játékmotorhoz is értenek.

Az FTX sajtósa később beszámolt róla, hogy egy “crypto-as-a-service” platformot indítanak, ahol a játékkészítők tudnak majd tokeneket indítani és NFT-ket mintelni.

A gaming egy izgalmas szektor az FTX számára, ami közel két milliárd fős piacot jelent. Brett Harrison egy hónapja tweetelt arról, hogy a gaming kiemelt helyen szerepel a cég 2022-es tervei között. “Nagyon várom már milyen technológiai kihívásokat rejt majd a gaming. Eddig nem látott méretekben fogjuk a walleteket, az NFT-ket és kripto kereskedést integrálni egyenesen az in-game gazdaságokba.”.

Tavaly ősszel az FTX egy 100 millió dolláros blockchain gaming kockázati tőkealapot is létrehozott közösen a Solana Ventures-szel, hogy blokklánc játékokat fejlesztő startupokba fektessenek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img