Az orosz kormány legalizálni akarja a bitcoin bányászatot

spot_img

A javaslat célja, hogy a kriptobányászatot kereskedelmi tevékenységként ismerjék el, és adót vezessenek be a realizált nyereségre.

Miközben az orosz kormány folytatja a digitális eszközök szabályozási rendszerének kidolgozását, a szövetségi minisztérium újabb javaslatot tett a kriptobányászattal kapcsolatban.

Kész az orosz ütemterv a kriptopiac szabályozására

Az Orosz Gazdaságfejlesztési Minisztérium zöld utat adott a kriptobányászat szabályozásának koncepciójára, és azt javasolta, hogy a bányászati tevékenységet olyan területeken engedélyezzék, ahol “fenntartható többlet van az áramtermelésben” – jelentette kedden az Izvestia helyi hírügynökség.

A javaslat részeként a minisztérium azt javasolta, hogy bányászfarmok és adatközpontok létrehozására vezessenek be alacsonyabb díjakat Oroszország meghatározott területein, valamint kínáljanak kedvezményes energiaárakat az ilyen létesítmények számára.

A minisztérium emellett a magánszemélyek bányászatára vonatkozó energiafelhasználási korlátot is meg akar állapítani. A tervek szerint magasabb energiaárakat javasolnak bevezetni a megnövekedett energiafelhasználásért az ilyen háztartásokban. A hatóság még nem határozta meg az erre vonatkozó küszöbértéket – áll a jelentésben.

A minisztérium szerint az újonnan javasolt szabályok megszüntetnék az ország más régióiban a lakások, szociális létesítmények és az infrastruktúra elégtelen energiaellátásának kockázatát.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium a beszámolók szerint javasolta a kriptobányászat kereskedelmi tevékenységként való elismerését is és a kriptopénz bányászatból származó realizált nyereségre vonatkozó adók bevezetését.

A kriptobányászat versenyelőnyöket biztosíthat

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Orosz Pénzügyminisztérium a kriptoipar szabályozása mellett érvel, míg az Orosz Központi Bank agresszívan ragaszkodik a kriptotranzakciók betiltásához, befektetővédelmi kockázatokra hivatkozva. Mivel a kormány február 8-án hivatalosan is jóváhagyta a kriptoreguláció koncepcióját, a Bank of Russia kormányzója, Elvira Nabiullina ezt követően kijelentette, hogy a bank nem támogatja az állami döntést, és továbbra is ellenezni fogja a kripto bevezetését Oroszországban.

A kormány és a központi bank a hírek szerint várhatóan péntekig fogja benyújtani közös kriptoregulációs törvényjavaslatát.

Oroszország a hagyományos devizákkal teheti egyenrangúvá a kriptovalutákat

Néhány nagyobb állami hátterű oroszországi pénzintézet a közelmúltban támogatta a kripto szabályozásának ötletét az országban. Anatolij Popov, az orosz bankóriás, a Sber igazgatótanácsának elnökhelyettese a jelentések szerint a vállalat támogatását fejezte ki az iparág szabályozása mellett, ahelyett, hogy azt betiltaná.

“A mi álláspontunk egybeesik a kormány álláspontjával, miszerint a kriptovalutákat szabályozni kell, nem pedig betiltani. Hatékony szabályozásra van szükség, amely lehetővé teszi a polgárok és a szervezetek számára, hogy legálisan szerezhessenek kriptopénzeket, figyelembe véve az AML mechanizmusokat és az adózást” – mondta.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, totalkrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img