Oroszország a hagyományos devizákkal teheti egyenrangúvá a kriptovalutákat

spot_img

A Kommersant gazdasági és politikai napilap ma reggeli beszámolója szerint az orosz jegybank és a kormány megállapodott a kriptovaluták forgalomba hozatalának jövőbeni rendszeréről és február 18-ig el is készíthetik az ezzel kapcsolatos törvénytervezetet.

A cikk alapján Oroszország területén a kriptovaluták a hagyományos devizákkal lehetnek majd egyenrangúak. Forgalomba hozatalukra csak teljes azonosítással, a bankrendszeren belül, vagy engedélyekkel rendelkező közvetítőkön keresztül lesz lehetőség.

A 600 000 rubelnél (~2.5 millió forintál) nagyobb tranzakciókra bejelentési kötelezettség lesz érvényben, ennek elmulasztása és elfogadása is bűncselekménynek fog minősülni. Ez a kitétel alapvetően nem különbözik a más devizáknál is érvényben lévő, készpénzes utalásokra vonatkozó közlési rendszertől.

Az orosz pénzügyminisztérium becslése szerint az országban 12 millió kriptopénztulajdonos, mintegy 2 billió rubel (~8000 milliárd forint) értékű kripto megtakarítással rendelkezhet. Ha igazak a Kommersant értesülései, a törvény maga 2022 második felében, vagy 2023-ban léphet életbe.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img