Orosz parlamenti képviselő a kriptobányászat tanulmányozását és szabályozását javasolja

spot_img

Az orosz kormány a kriptopénz bányászat legalizálását tervezheti, mivel Andrej Lugovoj parlamenti képviselő egy munkacsoport létrehozását javasolta a kérdés megvitatására – derült ki az Állami Duma, az ország parlamentjének alsóháza csütörtöki sajtóközleményéből.

Lugovoj, aki egyben a biztonsági és korrupcióellenes bizottság elnökhelyettese is, azt mondta, hogy a kriptobányászok nem fizetnek adót a bevételük után, amelyet évi 2 milliárd dollárra becsült.

Lugovoy hozzátette, hogy az érvényben lévő szabályozás mellett a bűnüldöző szervek általában zsákutcába kerülnek annak megállapításakor, ha valakit kriptovaluta bányászaton érnek tetten, vajon bűncselekményt követ-e el az illető.

Oroszország az egyik haszonélvezője volt a bányászok Kínából való elvándorlásának. A Cambridge Center for Alternative Finance legfrissebb adatai szerint augusztus végén Oroszország volt a világ harmadik legnagyobb bányászati központja az Egyesült Államok és Kazahsztán után. Oroszország a globális Bitcoin hashrate 11,2%-át adta, szemben az április végi 6,8%-kal.

Még júliusban az iparági szövetség, az Orosz Kriptogazdaság, Mesterséges Intelligencia és Blokklánc Szövetség azt mondta, hogy együttműködik a kormányzati hatóságokkal egy olyan projekt elindításában, amely állami szintre emelné a kriptovaluta bányászatot. Az ország ugyanis bőséges villamos energiával rendelkezik és hideg éghajlati adottsága növeli Oroszország vonzerejét a kriptobányászok körében.

További bányászattal kapcsolatos híreket és kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/forkast, jackofalltechs/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img