Miami lakosai is ajándék bitcoint kapnak

spot_img

Ahogy arról számos alkalommal beszámoltunk, a közép-amerikai Salvador lakosai ingyen BTC-t kaptak az államtól, méghozzá a nemzeti, “Chivo” névre keresztelt tárcájukba. Persze kriptopénz ATM-ek is dukálnak Salvadorban a bitcoinnal ismerkedő lakosságnak, ezt is megoldotta Nayib Bukele elnök. Most Miami városa tesz hasonló lépést, a polgármester ugyanis nagy kriptopénz-rajongó.

Francis Suarez először a MiamiCoin-t vezette be, a stakelhető kriptopénz célja, hogy a város fontos fejlesztéseit finanszírozza. Olyannyira jól sikerült az új coin megjelenése, hogy jelentős profitot ért el a város költségvetése, a polgármester úgy döntött, hogy megajándékozza a lakosságot.

Az ingyen bitcoin osztogatás részletei még nincsenek kidolgozva, azonban Suarez elmondása szerint a szándék határozott, meg is fogják találni a megoldást, pontosabban a kiosztás módját. A nemrég indult MiamiCoin technikai megvalósítását nem mellesleg egy CityCoins nevű startup segítette, úgy tűnik erre a nem is olyan apró niche-re is van már kulcsrakész megoldás.

Reméljük egy nap BudapestCoin is lesz!

A MiamiCoin eladásaiból eddig 21 millió dollárnyi bevételt ért el a város, igazán szép siker, bármely induló kriptopénz megirigyelné. Azok a lakosok, akik Miami Coint hodlerelnek, vagy stakelnek pedig bizonyos kedvezményeket, juttatásokat kaphatnának a tervek szerint.

Visszatérve a bitcoin disztribúcióra, a cél az, hogy mindenki kapjon egy saját tárcát, amibe maga a város utal majd bizonyos mennyiségű bitcoint. Az pedig, hogy pontosan ki kaphat az ajándék bitcoint a szerint dől el, hogy pontosan mi a státusza az adott lakosnak, szavazásra jogosult-e, fizet-e rendesen adót, egyéb szempontok.

Az mindenesetre biztos, hogy Suarez polgármester óriási kriptopénz-hívő, ő vetette fel, hogy a város tartalékainak egy részét kriptopénzekbe fektessék, számos kripto-tematikájú konferencián vesz részt, sőt, feltett szándéka, hogy Miami nemzeti kriptopénz és blokklánc központtá válhasson.

Ráadásul azoknak, akik kriptopénzeket bányásznak a városban megújuló, vagy atomenergiát kínál, ezzel is segítve a terület fejlődését. Ez utóbbi lépésével az is célja, hogy a Kínából kiebrudalt bányászokat a városba édesgesse, arról egyelőre nincs információ, hogy mennyiben járt sikerrel ezen a téren.

Első fizetését is bitcoinban kérte, ezzel is hangoztatva, hogy mennyire hisz a kriptopénzek fejlődésében. Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img