Egy hongkongi cég biztosítást kínál az ázsiai kriptovaluta állományok egy részére

spot_img

Egy nagy ázsiai biztosító a kriptopiacra merészkedett, hogy modellt szolgáltasson más vállalkozások számára a területen.

A OneDegree nevű, több ágazatban tevékenykedő biztosító csütörtökön jelentette be, hogy partnerségre lép a Hong Kong Bitcoin Exchange (HKbitEX) vállalattal, hogy védelmet nyújtson az utóbbi ON1ON letéti platformja számára 100 millió dollár értékben. A OneDegree azt állítja, hogy a vállalat az első ázsiai székhelyű biztosítási szolgáltató a digitális eszközökre.

A OneDegree szerint a digitális eszközök biztosítási kereslete növekszik, a digitális eszközökre vonatkozó biztosítás és kockázatkezelés pedig erősíti a befektetői bizalmat és segíti a piac fejlődését.

A harmadik féltől származó biztosítás fedezi a pénztárcák természeti jelenségek által okozott fizikai károsodását, a kiberbiztonsági kockázatokat, például külső hackelést vagy rosszindulatú támadásokat, valamint az alkalmazottak szándékos vagy csaló cselekedeteit.

A bejelentést követően a HKbitEX társalapítója, Ken Lo kijelentette, hogy további intézményi befektetéseket szeretne látni a kriptovalutákba. Így folytatta:

“Több mint 1800 engedélyezett vagyonkezelővel rendelkező Hongkongban, több mint 3 billió dollár értékű vagyont kezelnek. Szeretnénk segíteni a vagyonkezelőket abban, hogy úgy lépjenek be erre a piacra, hogy a végbefektetőkkel szembeni bizalmi kötelezettségeiknek is eleget tudjanak tenni.”

A vállalat közölte, hogy további technológiai megoldásokat hoz létre, segítve a kriptopiaci szereplőket a kockázatok elkerülésében. A Cymetrics nevű házon belüli kiberbiztonsági platformja mellett, ezek az eszközök a cég szerint segíteni fogják az ügyfeleket kiberkockázatuk felmérésében és kezelésében.

A Hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság jelenleg felülvizsgálja a virtuális valutaügyletekre vonatkozó szabályokat, beleértve azt is, hogy magánszemélyek befektethetnek-e kriptovalutákkal kapcsolatos tőzsdén kereskedett alapokba.

Hongkong a világ egyik legfontosabb és legjelentősebb pénzügyi központja. Jelentős hatással volt a kriptopénz innovációra. A városállamban például több ismert és sikeres kripto cég született, köztük az FTX és a Crypto.com digitális eszközplatform is.

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cointelegraph, onedegree/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img