Az új kripto rajongó polgármester az áldását adta a NewYorkCityCoin-ra

spot_img

Tegnap indult el az útjára a NewYorkCityCoin, amire az újonnan megválasztott polgármester, Eric Adams is az áldását adta.

A városról elnevezett coint a CityCoin adja ki, aki már sikerre vitte ötletét Miamiban, a MiamiCoin segítségével. A cég városi kriptopénzei nem csak arra biztosítanak lehetőséget, hogy a közösség befektessen a városba, hanem a városok kasszáját is növelik. Miaminak eddig 7,1 millió dollárt termelt a pár hónappal ezelőtt indított coin.

Adams a Twitteren üdvözli az NYCCoin elindulását. 

New York-ban a CityCoin még nem lépett hivatalos partnerségre a várossal. Ellentétben Miami-val, ahol a városi közgyűlés már megszavazta azt és ezáltal bevételhez is jutott. Eric Adams személye azonban szinte garancia arra, hogy a partnerség beindul, amint a frissen megválasztott polgármester elfoglalja a székét – vagyis jövő év elején.

Eric Adams ugyanis megrögzött kripto rajongó: azt is megfogadta, hogy az első három alkalommal a fizetését bitcoinban fogja kikérni. Emellett szeretné, ha a város iskoláiban is megjelenne a blokklánc oktatás. Felszólalásaiban a progresszió és a jövőre való felkészülés kontextusában rendszeresen megemlíti a kriptopénzeket.

Ha a városi közgyűlés elfogadja, a CityCoin New York-nak allokált és a staking jutalmakat tároló tárca 30%-a a várost illetné.

A demokrata Eric Adamst kedden választotta meg a New York városa. Ellenfele a republikánus Curtis Sliwa volt, akin óriási győzelmet aratott azzal, hogy a szavazatok 75%-át szerezte meg. Adams a szintén demokrata, 2013 óta polgármester Bill de Blasio-t váltja a város élén.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img