NFT és kripto kereskedés bevezetését tervezheti a New York-i tőzsde

spot_img

A New York-i tőzsde (NYSE) február 10-én több NYSE márkanévvel ellátott és kriptovalutákhoz köthető terméket és szolgáltatást védetett le az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalánál.

Az egyelőre még jóváhagyásra váró álló kérelem szerint a tőzsde letölthető virtuális termékek, NFT-k, digitális gyűjtemények és műtárgyak árusítására, az ezek hitelességét igazolni képes blokklánc alapú technológia használatára, valamint kripto és más egyéb digitális tokenek kereskedésére alkalmas piacterek üzemletetésére készülhet.

Az NYSE 2021. során már több NFT-t is kibocsátott, melyek egy-egy itt listázott vállalat első kereskedési napjánnak állítottak emléket. Ezeket ugyan sohasem hozták kereskedelmi forgalomba, de a létrehozásuk kapcsán kiadott közleményben a tőzsde úgy fogalmazott, hogy a jövőben még sok NYSE NFT-t szeretnének kibocsátani.

Az NYSE a világ legnagyobb tőzsdéje, a piactéren forgalmazott értékpapírok kapitalizációja  2021. decemberében meghaladta a 27 000 milliárd dollárt.

A NYSE nem az első olyan hagyományos pénzpiaci intézmény / vállalat ami nyit a kripto és az NFT-k felé. Az elmúlt egy év során (a teljesség igénye nélkül) az alábbi nevekről derült ki, hogy tervezik, vagy már el is kezdték bevezetni az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásaikat:

ING, UBS, BBVA, MUFG, Nomura, Citibank, Barclays, JP Morgan, BlackRock, BNY Melon, BNP Paribas, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Charles Schwab, Standard Chartered, Visa, Mastercard, PayPal, Fidelity, Bank of America.

A felsorolásban is említett és az Egyesült Államok legnagyobb bankjának számító JP Morgan éppen tegnap indította el az első virtuális térben is létező kirendeltségét, az Onyx Lounge-t, ami a Decentraland virtuális világában található. Az ennek kapcsán kiadott elemzésük szerint a virtuális világok és a metaverzum egy évente 1000 milliárd dolláros bevételt generáló ágazattá nőheti ki magát.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img