Vége a BSC-nek, BNB Chain néven folytatja a Binance blokklánca

spot_img

A jövőben már nem fogunk találkozni sem a Binance Chain, sem a Binance Smart Chain nevekkel, a tőzsde ugyanis egy rebranding keretében egyesítette az általa létrehozott hálózatokat.

Az egységes új név a BNB Chain lesz, utalva ezzel a tőzsde által is kibocsátott kriptopénzre, ami mindig összekötötte a Binance termékeit.

A tőzsde víziója szerint egy nap mindenki (de legalább 1 milliárd ember) BNB tulajdonos lesz, ezt a célt pedig egy MetaFi névre keresztelt koncepció révén szeretnék elérni. A MetaFi egy minden területre kiterjedő, a hagyományos világgal párhuzamosan futó virtuális ökoszisztémát jelent.

Az elnevezésben szereplő Meta szócska nem a metaverzum kifejezésre, hanem az ebben a közegben a tulajdonjogot kifejező és megmásíthatatlan meta adatokra utal, melyek személyes információk megadása nélkül is lehetővé teszik, hogy a felhasználók alkalmazásokon és láncokon átívelően is azonosíthassák magukat és a birtokukban lévő digitális javakkal különböző tevékenységeket hajthassanak végre.

A DeFiből eredő Fi szócskával összerakva, a MetaFi egy univerzális gazdaságot fog jelenteni, ahol megszűnnek a fizikai világ kötöttségei.

A pénzügyi és hagyományos funkciók egyesítése minden korábbinál gyorsabb terjedést és ma még elképzelhetetlennek tűnő felhasználási lehetőségeket tesznek majd lehetővé – áll a tőzsde közleményében. A Binance reményei szerint mindennek alapját a BNB Chain, valamint az azt meghajtó BNB token fogja biztosítani.

Hogy a tőzsde nem csak a levegőbe beszél nagyszabású terveit illetően, azt egy napokban végrehajtott befektetésük is igazolja, amivel tulajdonrészt szereztek a világ egyik legnevesebb lapjának számító Forbes magazinban.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Egy kriptotőzsde lett a Forbes 2. legnagyobb tulajdonosa

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img