Harmadszor is elnapolták a szavazást az amerikai kripto törvényről

spot_img

Amint arról a múlt héten már beszámoltunk, az Egyesült Államok szenátusa egy 1300 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomag elfogadására készül, amit az utolsó pillanatban egy kripto piacot szabályozó ponttal egészítettek ki.

A váratlanul benyújtott tervezet technikailag megoldhatatlan feladat elé állítaná az ágazat több szereplőjét, így életbe lépése szakértők szerint csírájában folytaná el az amerikai kripto ipar további fejlődését és a már piacon lévő szereplőket is külföldre kényszerítheti.

Az üggyel kapcsolatban néhány kripto párti szenátor csütörtökön egy módosító javaslatot nyújtott be a szenátus elé, amiről a testületnek pénteken kellett volna döntést hoznia, ám az erről szóló viták és háttér egyeztetések miatt, a szavazást végül szombatra, majd vasárnapra halasztották. Mivel harmadjára sem sikerült megállapodásra jutniuk az ügyben, jelenleg úgy fest a dolog, hogy ma, vagy holnap kerülhet sor a végső döntés meghozatalára.

“A szenátus leszavazta, hogy ma döntés szülessen az ügyben. A végső szavazásra kedden fog sor kerülni, de talán már előtte megállapodnak róla.”

Mivel péntek óta a Fehér Ház és az amerikai pénzügyminiszter is az enyhítést jelentő módosító ellenében foglalt állást, illetve az infrastruktúrális törvény más pontjai körül kialakult politikai viták is szerepet játszanak a kriptókat érintő szavazás során, egyelőre nagyobb esélye van annak, hogy a szabályozás az eredeti szövegével kerül majd elfogadásra.

“Nézeteltérések támadtak a pártok között, ezért a demokraták a törvény összes módosító javaslatára nemet mondhatnak.”

Ha a törvény elfogadásra kerül, akkor a jogszabály a 2023-as életbe lépésétől kezdve olyan adminisztratív terheket róna a kriptovalutákkal foglalkozó stratupokra, amik egyes esetekben teljesen megvalósíthatatlanak volnának (pl.: egy wallet app fejlesztőinek a tárcával küldött és fogadott összes tranzakció név szerinti beazonosítása), másokban pedig teljesen megfojtanák az innovációt, mert már a legelső felhasználótól kezdve megkövetelnék, hogy egy alkalmazás fejlesztői jelentéseket küldjenek az adóhivatal felé. Ez egy olyan robosztus megfigyelőrendszer kiépítését és üzemeltetését tenné szükségessé, aminek a költségeit egy hobbiból induló projekt, vagy kis garázscég már nem tudná finanszírozni.

Amint azt egy hétvége során gyakran idézett mondatával valaki jól megfogalmazta: “A törvény elfogadása már most, 2021-ben bebetonozná, hogy kik legyenek az USA kripto iparának nyertesei.”

További hírek és elemzések Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img