Négy hónap után lemondott a Binance.US új igazgatója

spot_img

Miután négy hónapig látta el a vezérigazgatói tisztséget, Brian Brooks pénteken bejelentette lemondását a Binance US éléről. A lépést a kriptós közösség megdöbbenéssel fogadta.

Brooks indoklása szerint a követendő stratégiai irányok különbözősége vezetett a lemondásához.

Az nem derült ki, hogy pontosan milyen irányról volt szó, de valószínűleg a törvényi megfelelésekhez van köze. Kinevezésekor Brooks hangsúlyozta, hogy teljesen törvényes útra szeretné terelni a Binance amerikai karját, amit az igazgatótanács is teljes mértékben támogatott.

Az sem derült ki, hogy kivel lépett fel az ellentét a stratégiai irányt illetően. A Binance csoport vezetőjével, Changeng Zhao-val? Vagy az igazgatótanács véleménye változott volna pár hónap alatt?

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy belsős, politikai csatározásoknak esett áldozatul Brooks. Néhány héttel ezelőtt a Forbes-nak adott interjújában elmondta, hogy fokozatosan szeretne a Binance csoporttól függetlenedni és azt tervezi, hogy két emberrel bővíteni fogja az igazgatótanácsot – ők pedig olyan személyek lesznek, akik nem kötődnek a Binance-hez. Elképzelhető, hogy Brooks hatalmának potenciális növekedését a Binance Groupban nem nézték jó szemmel.

Bár jogilag különálló szervezetekről van szó, a Binance-nek és a Binance US-nek is többségi tulajdonosa Changpeng Zhao. Amíg a Binance.com-nak ő vezérigazgatója, addig az amerikai ágban egy elnöki tisztséget tölt be. Az amerikai ág a technológiát licenszeli a Binance-től.

A Binance előtt Brooks magas pozíciót töltött be az amerikai pénzügyminisztérium számvevő testületében, majd a Coinbase jogi osztályán is megfordult.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img