Kriptopénzügyek – 6.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

NEXO

Nexo Brainer néven új youtube video sorozatot indított a NEXO. A videosorozat célja, hogy naprakész tájékoztatást kapjunk a Nexo legújabb funkcióival kapcsolatban. A NEXO szakértői csapata minden epizódban megosztja saját stratégiáit arról, hogyan használhatjuk a termékeiket a lehető legjobban.

WIREX

A WIREX appban mostantól X-számlát nyithatunk XLM, LTC, AAVE, LINK és MKR kriptvalutákra is akár 10% APY-ra. Az X-fiókok használata teljesen ingyenes. Egyszerre 10 db X-fiókot is nyithatunk az általunk választott kriptopénz nemeken. Hogyan is működik az X-számla? Az alábbi videóból kiderül.

Crypto.com

A Crypto.com lehetővé tette felhasználói számára, hogy az USDC stabilcoinból dollár kifizetést kezdeményezzenek világszerte. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a tőzsde ügyfelei kiutalhatják USDC tokenjeiket, amiből aztán egy az egyben amerikai dollárt kapnak közvetlenül a bankszámlájukra.

FTX

Az FTX-es tárcák már támogatják a BUSD és BNB ki- és beutalásokat. Mindkét token a konkurens Binance tőzsde által fejlesztett Binance Smart Chain hálózaton fut. A BSC-n futó tokenek egyik standardja a BEP-20 – ezzel sokkal gyorsabb és olcsóbb utalásokat végezhetünk, már az FTX felé is.

Binance

Elindult a Binance Pay, amely egy érintés nélküli, biztonságos kriptovaluta fizetési lehetőséget kínál.

Szeptember 16-án mutatjuk be a világnak Satoshi szobrát

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, a Kripto Akadémia a hazai piac szereplőivel összefogva szobrot állít a Bitcoin alkotójának, Satoshi Nakamotonak. A MrCoin, a Blockchain Hungary és a Blockchain Budapest közös munkája a világon elsőként állít emléket az ismeretlen fejlesztőnek, hónapok óta dolgozunk a projekten, közeledik az avató napja.

Szeptember 16-án mutatjuk be a világnak Satoshi szobrát

Pénzügyi tippek, trükkök

Hogyan tudunk egyszerűen BNB-t stakelni Trust Wallet segítségével? Az alábbi útmutató ebben segít nekünk.

Megjött a Binance kártyád, de sehogy sem sikerül vele fizetni? Először aktiválni kell a kártyát bankautomatánál pénzfelvétel során, pár ezer forinttal. Ne felejtsd el a Binance app-ban az EUR-t az első helyre mozgatni! További tippek, trükkök discord csatornánk #bankkártya szobájában.

Piaci zanza

2020 novembere óta nem áramlott ki ennyi BTC a tőzsdékről

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk számos alkalommal, az egyik legegyszerűbb, egyben az egyik legfontosabb összefüggés a kriptopénzek piacán a BTC -és egyéb kriptopénzek- ki- és beáralmlása a különböző tőzsdékre, illetve az árfolyam -várható- alakulása. Ha tömegesen beutalnak a tőzsdékre a befektetők, akkor azt azért teszik, mert esésre számítanak, ha kiutalnak, akkor emelkedésre. Most rég nem látott kiutalási hullám tapasztalható.

Az amerikai szabályozók megbeszélést folytattak a stabilcoinok által jelentett kockázatokról

A Tether és a Facebook által támogatott Diem token volt a fő témája annak a találkozónak, amelyet az amerikai szabályozó hatóságok nemrégiben tartottak a stabilcoinok egyre növekvő szegmensének pénzügyi kockázatairól.

Szépen ég az ETH, több millió dollárnyi semmisült meg a forkot követő órákban

Csütörtök délután sikeresen lezajlott az Ethereum London hard fork, aminek egyik legfontosabb újításaként a tranzakciókért kifizetett jutalékok egy része megsemmisítésre kerül.

Mastercard a kriptotérben

A hagyományos kártyakibocsátók versengenek azért, hogy szolgáltatásaik a digitális eszközökkel kapcsolatos új fejlesztések középpontjában maradjanak, legyen szó akár a központi banki digitális valutákról (CBDC) vagy akár a stabilcoinokról.

FTX CEO: naponta öt órát foglalkozom a szabályozásokkal

Egy friss CNBC interjúban az FTX 29 éves vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried elárulta, hogy a napjának egy jelentős részét teszi ki a szabályokkal való foglalkozás.

Messze még a digitális forint

Ezen a héten szinte futótűzként járta körbe a hazai gazdasági médiát, hogy az MNB friss tanulmányában a digitális forint lehetőségéről beszél, mondván nem maradhatunk le a világtól. Jobban utánajárva kiderül, hogy csupán az elvi lehetőséget említik, a tervezgetés és jövőbe tekintés apropója pedig az, hogy most 75 éves a forint. Mármint a bevezetése. Amit lehet, elmondunk a majd egyszer, talán valamikor a jövőben bevezetendő digitális forintról, illetve megnézzük, hogy áll most a világ ezen a téren.

Nem a SEC dolga: a CFTC saját maga szeretné szabályozni a kriptókat

Két amerikai piaci szabályozó szervezet nézeteltérésének lehetünk épp tanúi. Tegnap Chris Giancarlo, a Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság (CFTC) igazgatója írta a Twitterre, hogy „egyetlen amerikai szervnek van tapasztalata a Bitcoin piac szabályozásában, az pedig a CFTC és nem a SEC.”

Venezuela is CBDC-t indít

Az elmúlt években sok szó esett Venezuela és a kriptopénzek kapcsolatáról, indítottak olajhoz kötött coint, aztán egy ahhoz kötött másikat, aztán még egy sor egyéb próbálkozásuk volt a témában, amit egyre nehezebb volt követni. Az biztos, hogy a latin amerikai ország nincs könnyű helyzetben, a gazdasági összeomlás szélén táncolnak hosszú évek óta. Most nullákat vágnak és CBDC-t indítanak, mutatjuk.

A SEC elnöke úgy gondolja, hogy a kripto szabályozás elfogadást fog hozni

Gary Gensler, a SEC elnöke a napokban nyilatkozott a Bloombergnek a kriptopénzek szabályozásához való hozzáállásáról. Kijelentette, hogy a befektetők védelme a legfontosabb prioritás, mielőtt szélesebb körű elfogadásra kerülhetne sor.

Az Egyesült Államok egyik napról a másikra kinyírhatja a saját kripto piacát

A napokban olvashattatok arról, hogy az új amerikai gazdaságélénkítő csomag a kripto piacot is érinteni fogja, mivel az ágazat szigorúbb szabályozásával 28 milliárd dollárnyi többlet bevételre számítanak a törvényhozók.

Hatféle kriptós alapot vásárolhatnak a JPMorgan ügyfelei

Az Egyesült Államok legnagyobb, és a világ negyedik legnagyobb bankja végre felvette kínálatába a piacon elérhető kriptós alapokat.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img