FTX CEO: naponta öt órát foglalkozom a szabályozásokkal

spot_img

Egy friss CNBC interjúban az FTX 29 éves vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried elárulta, hogy a napjának egy jelentős részét teszi ki a szabályokkal való foglalkozás.

„Több helyen is szeretnénk licenszeket szerezni és az élén kell maradnom a dolgoknak. Folyamatosan alkalmazkodni kell. Szerintem nagyjából napi öt órát csak a szabályozási kérdésekkel és a licenszeléssel foglalkozom.”

Bankman-Fired szerint a kriptós derivatívákkal kapcsolatos szabályok még koránt sem tisztázottak (ilyenek a határidős szerződések, az opciók és részvénytokenek – szerk.).

„Öszintén, én azt látom, hogy a legtöbb szabályozó szerv épp most próbálja kitalálni, hogy mi legyen a kriptós derivatívákkal. A legtöbb fejlődést nagyjából cask 3-5 év múlva fogjuk elérni.”

Az interjúban felvetődött a Tether stabilcoinja, az USDT is. A mostanában az amerikai szabályozók célkeresztjébe került tokenről Bankman annyit mondott, hogy az FTX azt továbbra is támogatja és nyitott az order book, bárki kereskedhet vele.

Az FTX folytatja az útját a piac élére. Utoljára 900 millió dolláros kockázati tőkét sikerült begyűjtenie a befektetőktől, a tőkét pedig további terjeszkedésre és beolvasztásokra fogják felhasználni. Egy múltkori interjúban Bankman úgy nyilatkozott, hogy “a kriptopiac már elég nagy ahhoz, hogy >>elintézze<< a szabályozókat; ezzel akár arra is utalhatott, hogy ő maga volt a Biden választási kampány legnagyobb támogatója tavaly.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img