Újabb 51%-os támadást kapott a nyakába a Bitcoin SV

spot_img

A Bitcoin SV, a Bitcoin Cash hálózat egykori forkja, ami összefolyt a hírhedt Calvin Ayre és a Craig Wright nevével, az éjszaka eg 51%-os támadást szenvedett el. A támadás méginkább gyengítette a coin egyébként sem fényes reputációját.

A hálózat ráadásul a legutolsó ilyen támadást pont az előző hónapban szenvedte el.

A hírt először a CoinMetrics egyik elemzője, Lucas Nuzzi hozta nyilvánosságra a Twitteren. Ő arra jutott, hogy a bányászok egy csoportja – akik megszerezték a hash rate többséget – 3 különböző verzióban másolták le a blokkláncot, amin aztán a bányászok elkezdtek dolgozni.

A támadás nagyjából 12 óráig tartott és összesen 14 blokk adatait sikerült „újjászervezniük”. Ez gyakorlatilag a blokkláncok életében egy tragédia, hiszen azok biztonságát és megbízhatóságát pont a blokkok megváltoztathatatlansága adja. A BSV láncokon ezzel a támadók kétszer tudták elkölteni ugyanazokat a coinokat.

A BSV árfolyama 146 dollárral 130 dollárra esett a történtek hatására.

A BSV-t ápoló Bitcoin Association társaság már kiadott egy nyilatkozatot arról, hogyan kell a csomópontoknak invalidálniuk a többi láncot. A veszély már ma délre elmúlt és az árfolyam is újra zöldben áll a támadás után.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img