Mastercard a kriptotérben 

spot_img

A hagyományos kártyakibocsátók versengenek azért, hogy szolgáltatásaik a digitális eszközökkel kapcsolatos új fejlesztések középpontjában maradjanak, legyen szó akár a központi banki digitális valutákról (CBDC) vagy akár a stabilcoinokról.

A Mastercard vezérigazgatója, Michael Miebach egy múlt heti megbeszélésen a kriptovaluták és a CBDC-k közelmúltbeli fejleményeiről beszélt. Azt hangoztatta, hogy a vállalat jól pozícionált ahhoz, hogy továbbra is az országon belüli és a nemzetközi értékáramlások középpontjában maradjon:

“Úgy véljük, hogy többsávos fizetési szolgáltatóként egyfajta perspektívát hozunk a piacra. Azért kell jelen lennünk a kripto térben, mert az emberek válaszokat fognak keresni hamarosan.”

A Mastercard aktívan lépést tart a digitális fizetőeszközökkel kapcsolatos innovációkkal, amit részben a riválisával, a Visával folytatott verseny is ösztönzött. Februárban a Mastercard nyilvánosságra hozta a kriptovaluták támogatásának terveit 2021-től. Ezzel a lépéssel a vállalat utat kíván nyitni közel egymilliárd felhasználója előtt, hogy világszerte több mint 30 millió támogatott kereskedőnél költhesse el kriptovalutáját.

A múlthéten a cég bejelentette, hogy a Mastercard Start Path részeként új startup elkötelezettségi programot indít. Ez egy olyan program, amelynek célja a digitális eszközökkel, kriptovalutával és blokklánc technológiával foglalkozó fintech cégek és vállalatok támogatása.

A legutóbbi csatlakozók között van a SupraOracles nevű blokklánc oracle startup, a STACS nevű blokklánc infrastruktúra szolgáltató, a Taurus nevű digitális eszközöket gyártó cég és a Mintable, az NFT-k kibocsátására és kereskedelmére szolgáló piactér.

A vállalat egy virtuális tesztkörnyezetet is bevezetett, amelynek célja, hogy segítse a központi bankokat a CBDC-k kibocsátásának, forgalmazásának és több fél közötti tranzakcióinak szimulálásában. A platform mind a nagy, mind a kiskereskedelmi CBDC tervekhez készült, és gyakorlati betekintést nyújt abba, hogy a CBDC hogyan lehet interoperábilis a meglévő fizetési módszerekkel, és hogyan lehet vele fizetni a mindennapi árukért és szolgáltatásokért.

Az eredménybeszámoló során Miebach ezzel érvelt: “Mindezen országoknak kompromisszumot kell kötniük a pénzügyi termékek meglévő szolgáltatásai és a CBDC által kínált megoldások között. Legyen szó akár a pénzügyi integrációról, akár a határokon átnyúló fizetésekről. Ezekkel kapcsolatban rengeteg tapasztalatunk van!”

A Mastercard nem hagyja figyelmen kívül a stabilcoin szektort sem. Miebach megerősítette, hogy a vállalat felkészíti hálózatát a stablecoin tranzakciók támogatására, feltéve, hogy a kibocsátók megfelelnek a szabályozási követelményeknek, valamint a fogyasztóvédelmi és biztonsági előírásoknak.

A hónap elején a Mastercard friss partnerséget jelentett be a Circle, a Paxos, az Evolve Bank & Trust és sok más céggel egy közös projekt keretében, hogy a bankok és a kriptotársaságok olyan kriptokártyákat vezessenek be, amelyek bárhol használhatók legyenek, ahol a Mastercardot elfogadják.

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a Youtube-on találtok.

/cointelegraph, unlock-bc.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img