A Zodia Custody már brókerszolgáltatásokat is kínál Írországban

spot_img

Még júniusban adtunk hírt arról, hogy az egyik legnagyobb európai bank, a Standard Chartered bróker- és kriptotőzsde platformot tervez nyitni az Egyesült Királyságban és Európában, elsősorban intézményi befektetőket megcélozva. Míg az USA a kriptoszektor szabályozásával van elfoglalva, addig Írország szép csendben a blokklánc technológia fellegvára lesz lassan. Mutatjuk a részleteket!

A legfrissebb jelentések szerint a Zodia Custody Írországban nyitja meg szolgáltatásainak kapuit elsőként az intézményi befektetőknek. Ezzel a Standard Chartered lesz a következő pénzügyi vállalat, amely az Ír Köztársaságban kezdi meg tevékenységét a Bank of New York Mellon után, amely Dublinban hozta létre digitális innovációs központját. A Blockdaemon nevű fintech vállalat szintén Írországban, Galwayre tette le a voksát.

A Standard Chartered kockázati és innovációs részlege, az SC Ventures még 2020 decemberében hozta létre a Zodia Custody-t a Northern Trust vagyonkezelő szolgáltatóval közösen. A Zodia-t kezdetben kriptopénz letétkezelési szolgáltatásként, majd később befektetési platformként működtették alapítása óta számos kísérleti ügyféllel. A Zodia mind bitcoin (BTC), mind Ethereum (ETH) letétkezelési szolgáltatásokat nyújt és azt tervezi, hogy e minőségében bővülni fog.

A közelmúltban a jelentésekből az is kiderült, hogy a Zodia Custody regisztráltatta magát az Egyesült Királyság pénzügyi hatóságánál (FCA). Július 29-én az SC Ventures és a Northern Trust megerősítette, hogy letétkezelői ágazatukat immár az Egyesült Királyság pénzmosásról, terrorizmus finanszírozásáról és pénzátutalásokról szóló szabályzata szerint felügyelik.

Pete Cherecwich, a Northern Trust vállalati és intézményi szolgáltatásokért felelős elnöke így nyilatkozott:

“Az FCA regisztráció, valamint a kísérleti ügyfelekkel végzett sikeres működési tesztelés jelentős mérföldkövet jelent. Örülünk, hogy a Zodia-n keresztül mostantól világszerte támogatni tudjuk ebbe a feltörekvő eszközosztályba befektetni vágyók hadát.”

A  Zodia Custody ezzel egyike lett annak a mindössze kilenc digitális eszközökkel foglalkozó vállalatnak, amely megkapta ezt a regisztrációt. Ennek eredményeképpen a Zodia szabályozott keretek közt kereskedelmi szolgáltatásokat nyújt egyenlőre intézményi ügyfeleknek.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket és kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/beincrypto, coingape/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img