Kriptovaluta letétkezelésbe kezd a Standard Chartered

spot_img

A Standard Chartered kriptoüzletágaként működő Zodia Custody elindította kriptovaluta letétkezelő szolgáltatását intézményi ügyfeleinek. A Zodia az OpenEden-nel kötött partnerséget, hogy a letétbe helyezett kriptoeszközöket összekapcsolja a valós eszközök piacával is (real-world asset – RWA). A letétkezelői szolgáltatás a staking szolgáltatásokhoz is hozzáférést fog biztosítani.

“A hagyományos pénzügyek világából sok mindent át lehet helyezni a digitális világba. A kihívás az, hogy miként lehet biztonságosan, szabályszerűen és a szabályozást szem előtt tartva a világ számára elérhetővé tenni ezeknek az eszközöknek egy részét – nyilatkozta Julian Sawyer, a Zodia Custody vezérigazgatója.”

A Zodia Custody-t először 2021-ben mutatta be a Standard Chartered, mint letétkezelői üzletág. A Zodia Custody-nak van egy testvérvállalata is, a Zodia Markets intézményi kereskedési platform, amely a megnövekedett intézményi keresleti nyomás hatására felgyorsította terjeszkedését az Egyesült Államokban.

Kapcsolódó cikkek:

A Zodia mögötti RWA hype növekszik

A szingapúri székhelyű OpenEden-t Jeremy Ng és Eugene Ng alapította, akik korábban a Gemini kriptotőzsdénél az ázsiai csendes-óceáni térséget, illetve a régió üzletágfejlesztését vezették. Az OpenEden idén áprilisban robbant be a gazdasági vérkeringésbe tokenizált amerikai kincstárjegyek blokkláncon való forgalmazásával. 

“Több milliárd dollár értékű stabilcoin pihen az oldalvonalon, miközben könnyen hozamot termelhetnének a befektetőknek.”

A Zodia Custody éppen a múlt héten jelentette be, hogy belépett a szingapúri piacra, ugyanis a cég felmérése szerint a régióban is megnövekedett a kereslet a kripto letétkezelési szolgáltatások iránt a hagyományos pénzintézetek részéről.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Euró utaláshoz, pedig az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin alapot indít a Nomura 

/the block, standard chartered, open eden, zodia custody, fintechnews.sg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img