Növekszik a digitális kötvénypiac

spot_img

A tokenizált amerikai állampapírok piaca idén közel hatszorosára, 625 millió dollárra nőtt, ahogy a blokkláncokon lévő valós eszközök piaca is egyre bővül. Az államkötvények tokenizálása szakértők szerint 5 billió dolláros piaccá nőheti ki magát a közeljövőben. Legutóbb például tokenizált amerikai állampapírokat bocsátottak ki a XDC hálózatán

A XDC Network-ön kibocsátott U.S. Treasury Yield (USTY) tokenek az amerikai kincstárjegyek tőzsdén kereskedett alapjában (ETF) lévő részvények blokkláncalapú változatát képviselik, és a Tradeteq Yieldteq platformján érhető el regisztrált befektetők számára. A tokenizációs szolgáltató, a Securitize felügyeli a vásárlókat, nyomon követi a részvénytulajdonlást és kezeli az osztalékfizetéseket.

Kapcsolódó cikkek:

A Bank of America jelentése szerint a valós eszközök (real-world assets – RWA) tokenizációja – a hagyományos pénzügyi eszközök, például államkötvények, magántőke blokklánc alapú változata – átalakíthatja a pénzügyi infrastruktúrát, míg a Bernstein előrejelzése alapján a következő öt évben 5 billió dolláros piaccá is kinőheti magát.

Az rwa.xyz szerint a tokenizált kincstárjegyek iránti kereslet idén közel hatszorosára, 625 millió dollárra nőtt. A kriptos cégek és befektetési alapok is keresik ezeket a termékeket, hogy magasabb államkötvény kamatokat kapjanak, mert a kripto alapú kölcsönök hozamai a medvepiac alatt igencsak lecsökkentek.

Eddig a Stellar és az Ethereum hálózat volt a tokenizált állampapírok vezető piacai, de más hálózatok is nyitottak már a tokenizált eszközök felé (Polygon, legutóbb az XDC). A JPMorgan pár hete a japán jen és a szingapúri dollár tokenizált változataival bonyolított le kereskedéseket a Polygon (MATIC) hálózat segítségével, míg a Securitize egy ingatlanbefektetési alap részvénytőkéjének tokenjeit bocsátotta ki az Avalanche (AVAX) blokkláncon.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Digitalizált kötvények Polygonon

/coindesk, tradeteq, securitize, rwa.xyz/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img