Digitalizált kötvények Polygonon

spot_img

Még a nyár elején írtunk a Swarm Markets-ről, amely akkor azt állította magáról, hogy a világ első teljesen szabályozott DeFi protokollja. A Swarm Markets több szabályozói engedélyt is szerzett azóta a német pénzügyi törvényeknek való megfelelés érdekében. A vállalat rendelkezik a BaFin szabályozó hatóság által kiadott kripto letétkezelési engedéllyel is.

Az első komolyabb termékre nem is kellett sokáig várni. A Swarm Markets megállapodást kötött a német Volksbankkal a kötvények digitalizálására vonatkozóan, méghozzá a Polygon hálózaton. A Swarm Markets a Polygon layer-2 blokkláncon indítja el a vállalat első digitális értékpapír termékét.

Az első névre szóló kötvényt (Namensschuldverschreibung) 1 millió euró értékben bocsátják ki a Polygon láncon, és a Volksbank közvetlenül a lakossági ügyfeleinek értékesíti.

A Swarm Markets a világ egyik legelismertebb bank számára, a kötvények digitalizálására kiírt ajánlattételi felhívását nyerte el, megfelelve a technológiai és szabályozási követelményeknek, valamint a Volksbank üzleti igényeinek. Ebben az esetben a fenntarthatósági célokhoz igazodva, a Polygon felhasználásával csökkentette az eszköz energiaterhelését az Ethereum proof-of-work (PoW) blokkláncához képest.

A kötvények kibocsátása az SRC20 biztonsági token protokoll használatával történik és a MySwarm alkalmazáson keresztül zajlik majd az adminisztráció. Mindkét alkalmazást eredetileg a Swarm Network DAO fejlesztette ki, a Swarm Markets által a Polygon láncra újonnan adaptált okos szerződések segítségével.

A Swarm Markets licencstátusa – amely a Német Szövetségi Pénzügyi Felügyelet (BaFin) felügyelete alatt működik – iránymutató lehet minden intézmény számára, hiszen egyedülálló lépést biztosít az intézményeknek a DeFi előtti akadályok elhárítására.

A Swarm ezeket az engedélyeket kihasználva olyan eszközöket hoz létre, amelyek lehetővé teszik a hagyományos pénzügyi intézmények számára, hogy a digitális eszközpiacokon működjenek, és valós problémákat oldjanak meg. A hagyományos pénzügyi ágazatban szinte minden kötvény névre szóló kötvény, ahol a kötvénytulajdonos adatait nyilvántartásban tartják. Ilyenek például a vállalati kötvények, a kincstári kötvények vagy az önkormányzati kötvények.

Ez a partnerség lehetőséget nyújt a Volksbank befektetési apparátusa és ügyfelei számára, hogy megismerkedjenek a blokkláncon már most elérhető pénzügyi eszközökkel.

“Mindkét fél úgy tekint a kötvénydigitalizációs partnerségre, mint egy ugródeszkára, amely a jövőben új (DeFi) termékek új eszközök köré történő kialakításának lehetőségeit rejti magában. A Swarm Markets nyilvános bejelentése óta eltelt alig több mint 6 hónap alatt kiépítettünk egy félelmetes technológiai infrastruktúrát a digitális eszközök számára, amelyet a világon egyedülálló szabályozási keret támogat. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen rövid idő alatt beváltottuk ígéreteinket, és várakozással tekintünk a jövőbe, hogy az ehhez hasonló innovációk és partnerségek hová vezetnek minket.” – kommentálta a Swarm csapata.

Ha bitcoint vagy nagyobb alt vásárlásán gondolkozol, mi a Binance felületét ajánljuk. További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cryptoninjas, swarm markets/

A világ első szabályozott DeFi oldala

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img