A világ első szabályozott DeFi oldala

spot_img

Korábban már hírt adtunk arról, hogy az amerikai Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottság (CFTC) elnöke egyik előadásán illegálisnak nyilvánította az engedély nélküli decentralizált pénzügyi (DeFi) platformokat. Berkovitz az előadásán utalt az elmúlt év DeFi boomjára is, amelynek eredményeképpen dollármilliárdok áramlottak a különböző protokollokba.

“Tekintettel az ágazat robbanásszerű növekedésére, a szövetségi szabályozóknak meg kell ismerniük ezt az új technológiát és annak lehetséges felhasználási módjait, valamint fel kell készülniük arra, hogy megvédjék a lakosságot a visszaélésekkel szemben.”

  • Egy kalap alatt a DeFi és az éghajlatváltozás

Nos, úgy látszik, hogy a szabályozók elég hamar megismerkedtek a DeFi-vel, Németországban biztos. A Swarm Markets, amely azt állítja magáról, hogy a világ első teljesen szabályozott DeFi protokollja, megkezdte tőke bevonását az induló likviditási programjába. A berlini székhelyű projekt 15 millió dollárt gyűjtött össze eddig 250 ügyféltől.

A Swarm Markets több szabályozói engedélyt is szerzett a német pénzügyi törvényeknek való megfelelés érdekében. A vállalat rendelkezik a BaFin szabályozó hatóság által kiadott kripto letétkezelési engedéllyel.

A kriptoeszközök jogi tisztázása érdekében, a vállalat társalapítói, Philipp Pieper és Timo Lehes elmondása szerint az Egyesült Államokból Németországba költöztek. A DeFi megjelenését kommentálva Pieper így nyilatkozott:

“Nyilvánvalóvá vált, hogy a DeFi nem csak a kriptobiznisz bennfentesek játéktere. A megosztott likviditásban és a protokollalapú hitelezésben valódi újdonság rejlik. Hónapról hónapra hitelesebbé vált az intézmények körében, és a szabályozók is egyre több pozitívumot látnak benne.”

A Swarm Markets összes likviditás szolgáltatójának meg kell felelnie a know-your-customer (KYC) követelményeknek, hogy megfeleljen az új szabályozásnak.

A szabályozói “zöld út” engedély ellenére a vállalat továbbra is óvatos. Először csak a főbb kriptovalutákhoz, például a Bitcoinhoz, az Ethereumhoz és a DAI-hoz kínál majd poolokat.

A vállalatnak azonban nagy terve van. A Swarm célja, hogy a hagyományos pénzügyi eszközöket DeFi alkalmazásokkal kombinálja, így lehetővé válna például az arany NFT-k vagy az arany/BTC kereskedési párok egységes piaci struktúrában történő kereskedése.

Ha nagyobb kriptovaluták vásárlásán gondolkozol szabályozott kereteken belül, a Binance és az FTX felületét ajánljuk. További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok. Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

/cryptobriefing, swarm.markets/

Németország megnyitja Bitcoin befektetés kapuit

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img