Nyílt levelet kapott az USA elnöke a CleanSpark vezérigazgatójától

spot_img

A Proof-of-Work alapú bányászat kulcsfontosságú eleme lehet Amerika infrastruktúrájának korszerűsítésére és megújuló energiaforrások bővítésére irányuló terveinek. A CleanSpark (zöld energia ágazati háttérrel rendelkező, tőzsdén jegyzett bitcoinbányász ​​vállalat) vezérigazgatója nyílt levelet írt Joe Biden amerikai elnöknek, hogy felhívja a figyelmét egy olyan technológiára, amely felgyorsíthatja az USA energia hálózatának hatékony fejlesztését. (Hozzátesszük, nemcsak az USA energiahálózatát, hanem akár az egész Föld energiahálózatát – szerz.)

“A bitcoinbányászatot sajnálatos módon átpolitizálták. A bitcoinbányászatról szóló beszélgetések gyakran figyelmen kívül hagyják a hozzá legközelebb állók nézőpontját, például egy bitcoinbányával rendelkező város lakóit. Alapvető fontosságú, hogy úgy tekintsünk a tényekre, ahogy azok vannak, és felismerjük, hogy a bitcoinbányászat természetéből adódóan lehetőséget teremt arra, hogy forradalmasítsuk közösen Amerika energia hálózatát.

Idén, augusztus végén csaknem 110 millió amerikai állampolgár került vészhelyzetbe az extrém hőség miatt. A 2021-es hőhullám a becslések szerint több milliárd dolláros kárt és több száz halálesetet okozott. Ez a visszatérő lakossági és gazdasági sokk jelentősen csökkenthető lenne a hatékonyabb, megbízhatóbb és folyamatosan kiegyensúlyozott terhelésű energiahálózatokkal.

Nemzetünk energiaellátásának elöregedő infrastruktúráját a közelmúltban előforduló áramkimaradások is tarkítják, amelyek természeti csapások és szélsőséges hőmérsékleti ingadozások okozta kereslet csúcsok miatt következtek be. Több energiatermelő infrastruktúrát kell kiépítenünk, és korszerűsítenünk kell a meglévő infrastruktúrát, hogy megvalósíthassuk azt a jövőt, ahol az Egyesült Államok energiaszükségletének 100%-át tiszta, megújuló és zéró károsanyag kibocsátású energiaforrásokból fedezzük.

Kapcsolódó cikkek:

A bitcoinbányászatnak köszönhetően ugyanaz a vállalkozói szellem, – amely nagyszerű nemzetünket felépítette – azon dolgozik, hogy forradalmasítsa energetikai infrastruktúránkat, miközben zöldebbé is teszi azt. Az energiaipar a bitcoinbányászat miatt vonzza a vállalkozókat és a feltalálókat, ami jövedelmező lehetőségeket teremt az energetikai vállalkozások számára.

Az elmúlt három évben a Nasdaq-on kereskedett bitcoinbányász vállalatok száma több mint háromszorosára, 20-ra nőtt. E cégek közül egyre több bányászik túlnyomórészt megújuló energiaforrások segítségével, mivel ez a fajta energia nemcsak a környezet, hanem az üzlet szempontjából is fenntartható.

A bitcoinbányászat ösztönzi az új megújuló energia projekteket azáltal, hogy az egyébként nem nyereséges projekteket nyereségessé teszi. Mindemellett lehetőséget teremt arra, hogy a megújuló energiaforrások a hálózati energia nagyobb százalékát termeljék meg úgy, hogy az áram ára se változzon.

Cikkajánló:

A megújuló energiaforrások előmozdítása mellett a bitcoinbányászat hozzájárulhat a nemzeti energiahálózat hatékonyságának és összekapcsolhatóságának javításához is. A bitcoinbányászat egyedi energiafogyasztási jellemzői miatt tökéletes kiegészítője a nemzetünkben kihasználatlanul álló, illetve szűkösen rendelkezésre álló energiaforrásoknak.

Mivel a bitcoinbányászati klasztereket (klaszter: önálló cégek együttműködése) gyakran olyan távoli területeken hozzák létre, ahol a megújuló energiaforrásokban rejlő potenciál nagy, de az infrastruktúra hiányzik, a bányászati létesítmények fejlesztéséhez jobb összeköttetésre van szükség. Ennek eredményeképpen ez elősegíti új távvezetékek és infrastruktúra létrehozását, ami a helyi energiahálózatok javát szolgálja, és nemzetünk energia infrastruktúráját rugalmasabbá teszi.

Annak érdekében, hogy a bitcoinbányászat energiahálózatba való integrálásából származó előnyöket maximalizálni lehessen, elengedhetetlen a fejlettebb intelligens hálózati technológia fejlesztése. A bányászati műveletek intelligens hálózatokkal való integrálása hatékonyabb energiafelhasználáshoz, az átviteli veszteségek csökkenéséhez és jobb terheléskezeléshez vezethet.

Ezt is olvasd el:

A bitcoinbányászati műveletek azáltal, hogy “keresletre reagáló” egységként működnek, döntő fontosságú rugalmasságot biztosítanak az energia hálózat számára. A magas megújulóenergia-termeléssel jellemezhető időszakokban – például a napsütéses napokon, amikor bőséges napenergia áll rendelkezésre, vagy a szeles napokon, amikor bőséges szélenergia áll rendelkezésre – a felesleges villamos energiát a bányászati létesítményekbe lehet irányítani. Ezáltal hatékonyan hasznosítjuk a megújuló energiából származó többletet, amely egyébként kárba veszne.

A bányászok a csúcsigények idején a bányászati tevékenységüket lecsökkentik vagy teljesen le is állíthatják, hogy energiát szolgáltassanak a hálózatnak. Ezt percek alatt képesek megtenni. Ha a bányászati létesítmény saját energiát is termel, akkor az energia átirányítása az országos hálózatba percek alatt megtörténhet, míg egy erőmű esetében (bitcoinbányászat hiányában) a maximális termelési kapacitás eléréséhez az indítástól számítva körülbelül 14 órára lenne szükség.

Mivel a bitcoinbányászat továbbra is gyorsan fejlődik, az iparág nagymértékben fektet be a kutatásba és az innovációba, hogy minél energiahatékonyabb módszereket és hardvereket állítson munkába. Ez a hatékonyságnövelésre irányuló törekvés más iparágakra és szektorokra is átterjedt, elősegítve az energiatudatosság és a technológiai fejlődés kultúráját a különböző iparágakban.

Kiemelt cikkek a témában:

Elnök úr, a bitcoinbányászatban rejlő lehetőségek kihasználása a megújuló energiával működő, hatékony és összekapcsolt energia hálózatra való áttérés felgyorsítása érdekében figyelemre méltó lehetőséget jelent nemzetünk energetikai jövője szempontjából. Olyan ösztönzőkkel, amelyek a bányászokat megújuló energiaforrások használatára és a fenntartható gyakorlatokba való befektetésre ösztönzik, így mind a környezet, mind a gazdaság számára előnyös helyzetet teremthetünk.

Arra kérem kormányát, hogy fontolja meg az olyan kezdeményezések támogatását, amelyek elősegítik a bitcoinbányászat integrációját nemzeti energia hálózatunk fejlesztésével. Ez az előremutató megközelítés tartós előnyökkel járhat környezetünk, gazdaságunk és nemzetbiztonságunk számára. Nagyszerű nemzetünk vezetőjeként az Ön támogatása ebben a kérdésben kétségtelenül jelentős lépés lenne egy tisztább és fenntarthatóbb energetikai jövő felé.

Köszönjük, hogy figyelmet szentel ennek a kritikus ügynek. Készen állok arra, hogy bármilyen további információval vagy betekintéssel szolgáljak, amire szükségük lehet, miközben együtt dolgozunk azon, hogy minden amerikai számára bőségesebb energiaellátást teremtsünk.”

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A bitcoinbányászat egyre környezetbarátabbá válik

/coindesk, forbes, climate.gov, cnbc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img