Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

Június végét 30000 dollár felett zárta a BTC és nagy reményekkel futhatott neki a júliusnak. Hó közepén újabb csúcsot sikerült döntenie, egészen a 31600 dolláros magasságig jutott, ahonnan azóta is lassan korrigál. Jelenleg “a 30000 dolláros lélektani határ alatt mozog a bitcoin árfolyama. Mindeközben a hagyományos piacok lendülete is megtörni látszik. Az elmúlt 5 hónapban szárnyaló tőzsdék kezdődő gyengesége azzal fenyeget, hogy a negatívba forduló hangulatuk a kriptora is átterjed“, így a bitcoinbányászrészvényekre is. A bányászrészvények többsége követte a BTC júliusi ármozgását, érdemi emelkedést csak néhány bányászrészvény tudott produkálni.  

A leglátványosabb erősödést az előző hónapban a Cipher Mining (-24,73%) papírjai mutattak, olyannyira, hogy júliusban +13%-al meghaladta a bitcoin teljesítményét. A kisebb rallyhoz a Riot Platform (-24,76%) és a Cleanspark (-44,73%) részvényei is csatlakoztak. A sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez képest (-37,09%, előző hónapban -35,40%) a bányászcégek papírjai (2022. év elejétől) még mindig viszonylag nagyobb lemaradásban vannak. Az már biztosan kijelenthető, hogy az év eleji rallynak köszönhetően fordult a piac.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 01-től

A grafikon szereplőit megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy láthatóan szétszakadt a mezőny, amit a Cipher Mining, a Riot Platform és a BTC vezet. A középmezőny éllovasai közé tartozik a Bit Digital (-38,16), a CleanSpark (-44,73%). A középmezőny utolsói a Hive (-64,81%) és a Bitfarms (-69,11%). Az alsóház is két részre szakadt, amelynek a vezető részvényei a Northern Data (-77,23%), a TeraWulf (-81,79%), a SAI.TECH Global (-84,23%) és az Argo Blockchain (-87,60%). 

A múlt havi Bitcoinbányászrészvény-jelentést itt éred el

Ha megnézzük a bányászpapírok teljesítményét az idei év elejétől, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy a SAI.TECH Global (-30%) részvényei teljesítenek még mindig a legrosszabban (már több hónapja). Az idei évben a Mawson (-18%) és az Argo (-14%) sem kecsegtetett eddig látható profittal és a Canaan (41%) teljesítménye is elhanyagolható. A bitcoin (76%) ennek ellenére több bányászrészvényt is megelőz. Közel ötszörös, illetve bő négyszeres hozamot érhetett el az, aki az év első napjaiban bevásárolt a Bit Digital, a Cipher Mining és a RIOT papírjaiból.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2023. január 01-től (szerkesztette: nasmith21/Kripto Akadémia)

A bányászokat tömörítő, tavaly indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) júliusban szintén követte a bitcoin és a bányászrészvények konszolidációját. Júliusban 19 dolláros lokális csúcsot sikerült elérnie. Jelenleg a tavalyi június-augusztusi csúcsokat (13,50-15,20 USD) teszteli vissza az árfolyam elhanyagolható, pár ezer dolláros forgalommal. Piacnyitást megelőzően 14,21 dolláron áll a bányász ETF papírja a Nasdaq-on. 

A Valkyrie Bitcoin Miners ETF árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2022. február 08-tól napjainkig

Kapcsolódó cikkek:

Kriptobányász ​​cégek 2023. augusztus 7-én tőzsde nyitás előtt:

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Június havi bitcoinbányász teljesítmények

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img