Bitcoin ETF-ről határoz a tőzsdefelügyelet

spot_img

A bitcoin árfolyama továbbra is a 30 000 dolláros lélektani határ alatt mozog. Bár kedden sikerült ezt néhány pillanatra ismét megérinteni, az ezt követő határozott eladások végül újra a korábbi hetekben bejárt szint alá lökték a BTC-t.

Mindeközben a hagyományos piacok lendülete is megtörni látszik. Az elmúlt 5 hónapban szárnyaló tőzsdék kezdődő gyengesége azzal fenyeget, hogy a negatívba forduló hangulatuk a kriptókra is átterjed és ezzel gyengíti az ágazat helyzetét.

A bitcoin szemmel látható módon passzív maradt az elmúlt hónapokban és mindössze csak két, de akkor is mindössze néhány napig tartó emelkedést tudott felmutatni, szemben a folyamatosan felfelé trendelő normál piacokkal.

Félő, hogy a lejtmenetben a bicoin árfolyama sem marad ennyire független a hagyományos piacoktól és velük együtt kezd korrekcióba.

A hagyományos piacok esetében az augusztus és szeptember hónapok általában a korrekciók jegyében telnek. Ez nem jelenti azt, hogyennek  idén is feltétlenül így kell történnie, de összességében nem számítana meglepetésnek, ha a következő hetekben inkább a piros szín uralná a grafikonokat. Ez a kriptók számára is nehézséget jelenthet.

Hagyományos tőzsdék átlagos havi mozgásai

A héten több kripto és nem kripto specifikus esemény is hatással lehet az árfolyamok alakulására:

Az amerikai tőzsdefelügyeletnek vasárnapig (augusztus 13.) van törvényileg meghatározott határideje elbírálni egy korábban benyújtott Bitcoin spot ETF kérelmet, amit az ARK befeketési alap nyújtott be. A határozat lehet elutasítás, elfogadás, vagy a döntés néhány hónappal való elhalasztása. Hogy a héten pontosan mikor teszik közzé a döntést, azt nem lehet tudni.

Szerdán veszi kezdetét a Coinbase által szervezett On-Chain Summer, a tőzsde Base blokkláncát népszerűsítő és egész hónapon át tartó rendezvénysorozata. Az esemény egyik hivatalos partnere a világ legismertebb márkája, a Coca-Cola lesz. Hogy ez pontosan mit jelent és hogy a Coinbase mit készül velük kapcsolatban bejelenteni, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a benne rejlő potenciál miatt érdemes lehet rá odafigyelni.

Csütörtökön és pénteken 14:30-kor két fontosabb inflációs statisztikát jelentenek be (CPI, PPI), amelyek nagyobb kilengéseket is okozhatnak.

Végül, de nem utolsó sorban a hétvégén egyes források szerint az ugyanazzal a tulajdonosi körrel rendelkező Tron és Huobi tőzsde több alkalmazottját is kihalgatták a kínai hatóságok. A váltóval kapcsolatban egyre gyakrabban jelennek meg a fizetésképtelenség gyanújára utaló beszámolók, így aki pénzt tart az oldalon, annak azt javasoljuk, fontolja meg, hogy másik tőzsdét választ magának.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img