Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

 • Szerda óta akár tucatnyi kriptopénz árfolyamának egyidejű alakulását is figyelemmel kísérhetik a Binance mobilalkalmazásának használói. Az újítás főleg azok számára lehet hasznos, akik limitált képernyőméret mellett, például tabletről, vagy akár mobilról szoktak kereskedni, de eközben is szeretnék egyszerre több coin reakcióit is szemmel tartani.
 • A Binance bevezette a Seed Tag és Monitoring Tag rendszereket, amik a tőzsde által extrém veszélyesnek minősített kriptovaluták kockázataira és ingadozásaira fogják felhívni a figyelmet.

Bybit

 • A Bybit kizárólag a Kripto Akadémia olvasóinak szervezte meg azt a különleges promóciót, aminek a nyertese egy GoPro 11 Hero kamerával gazdagodhat.
 • A Bybit 2023. augusztus 21-ig és maximum 100 dollár értékig visszatéríti azt a veszteséget, amit a felhasználók a tőzsde copy trading felületén, vagyis más kereskedők másolása során szenvednek el. A péntek óta futó promócióval akár kockázatok nélkül is kipróbálható a másolás, ha odafigyelünk a megfelelő kereskedő kiválasztására. Az ajánlat a másolás indítása után keletkező legelső veszteséggel lezárt ügyletre vonatkozik és azok vehetik igénybe, akik 2023. július 20-a után regisztrálnak a Bybitre.

Coinbase

 • Elindult a Base, Coinbase saját L2 blokklánca. Az Ethereum futó, de az Optimism alapjaira építő hálózat gyorsabb és olcsóbb utalásokat tesz lehetővé. A Base rövid távon a következő időszak legfelkapottabb shitcoin kaszinója lehet, míg hosszabb távon valószínűleg minden nagyobb decentralizált szolgáltató elindítja majd rajta a saját szolgáltatását.
 • Áprilisban adtunk hírt arról, hogy a Coinbase (COIN) fontolóra vette a Lightning Network (LN) fizetési lehetőség bevezetését. Azóta ezt az elképzelést már komolyan is gondolja Brian Armstrong, az amerikai kriptotőzsde vezérigazgatója, amit egy tweetben meg is osztott.

FTX

Egy hónapja indult el az a weboldal, ahol a tavaly bedőlt FTX ügyfelei hivatalosan is leadhatják a kártérítésre vonatkozó igényeiket. Ha még nem tetted meg, mindenképp szánj időt a kérvény benyújtására, ezt ugyanis csak limitált ideig, szeptember végéig teheted meg.

FDUSD

A Binance augusztus 4-én pénteken délelőtt 10 órakor új stabilcoint vezetett be. Az FDUSD először a bitcoin és eth ellenében lesz kereskedhető, illetve más stabilcoinokra is átváltható.

Piaci zanza

 • A jelek szerint kedvezőtlen fordulattal érhet véget a több mint egy hónapja tartó oldalazás. A bitcoin az elmúlt hetekben bejárt zóna alsó határa felé tört utat magának és jelenleg is ez alatt konszolidálódik.
 • Vlagyimir Putyin orosz elnök zöld utat adott az orosz központi banki digitális valuta (CBDC) törvénytervezetének, amely lehetővé tenné a digitális orosz rubel bevezetését. Az orosz Vedomosti üzleti lap szerint a Putyin által aláírt törvényjavaslat arra ad lehetőséget, hogy az ország központi bankja akár már a jövő hónapban bevezethesse a digitális rubelt.
 • A MicroStrategy negyedéves eredményjelentése szerint a cég nettó bevétele 22,2 millió dollár volt a második negyedévben. A bevétel jelentős növekedést jelent a tavalyi 1,2 milliárd dolláros veszteséghez képest. A techóriás továbbra is bitcoint fog vásárolni részvényei eladásából.

Csak a Kripto Akadémián: GoPro 11 Hero kamerát nyerhetsz, ha befizetsz a Bybitre

 • Egy Binance ellen tervezett eljárásról közölt híreket a Semafor. Az amerikai híroldalt 2022-ben alapították, így viszonylag még újnak számít ezen a területen, vezetője viszont korábban a legnagyobb gazdasági médiacsoport, a Bloomberg igazgatója volt. A lap forrásai megerősítették azt a kriptós körökben már régóta terjedő pletykát, amire az elmúlt hónapokban mi is többször hivatkoztunk: az amerikai igazságügyi minisztérium eljárást tervez indítani a Binance ellen.
 • A Binance kriptotőzsde és vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao több indítványt is be fog nyújtani július 27-ig, amelyben azt tervezik, hogy elutasítják az Egyesült Államok Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) keresetét.
 • Gyengélkedve kezdte a hetet a kriptopiac, miután támadás érte az egyik legnagyobb decentralizált pénzügyi protokollnak számító Curve-öt. A történtek érdekessége, hogy az elkövetők nem magában a Curve működésében, hanem az annak alapjául szolgáló programozási nyelv (Vyper) compilerében (a parancsokat az okos szerződés számára lefordító programban) bukkantak rá egy kiskapura, amivel 70 millió dollárnak megfelelő kriptopénzt sikerült ellopniuk. 

Kripto Akadémia kisokos

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img