Továbbra is BTC-t vásárolnak a nagyok

spot_img

A MicroStrategy negyedéves eredményjelentése szerint a cég nettó bevétele 22,2 millió dollár volt a második negyedévben. A bevétel jelentős növekedést jelent a tavalyi 1,2 milliárd dolláros veszteséghez képest. A techóriás továbbra is bitcoint fog vásárolni részvényei eladásából. 

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott jelentésben az áll, hogy a cég az idei évben még 750 millió dollárt fog költeni bitcoin vásárlásra. Jelenleg 152800 darab bitcoinnal rendelkezik, körülbelül 4,53 milliárd dollár értékben. Legutóbb a MicroStrategy 467 darab bitcoint vásárolt 14,4 millió dollárért.

A MircoStrategy bitcoin egyenlege 152800 bitcoinra nőtt, és azóta a cég részvényei felülmúlták az összes többi jelentős pénzügyi eszközt (forrás: Documenting Bitcoin)

Az első negyedévben a vállalat 12800 bitcoint halmozott fel összesen 361,4 millió dollár értékben, a második negyedévben, pedig 12333 bitcoinnal lett gazdagabb. Andrew Kang, a társaság pénzügyi igazgatója kijelentette:

“Hatékonyan emeltük tőkénket piaci részvényprogramunkon keresztül. A műveletekből származó készpénzt arra használjuk fel, hogy növeljük a mérlegünkben szereplő bitcoin mennyiséget”

Kapcsolódó cikkek:

A Tether működési nyeresége is meghaladta az 1 milliárd dollárt 2023 második negyedévében, ami jelentős, 30%-os negyedéves növekedésnek felel meg. A Tether tartalékai továbbra is rendkívül likvidek, befektetéseinek 85%-át készpénzben és készpénz egyenértékű eszközökben tartja.

A nemzetközi független könyvvizsgáló cég, a BDO tanúsítványa szerint, a Tether eszközei meghaladják a kötelezettségeit. Mérlegfőösszege 86,5 milliárd dollár, kötelezettsége pedig ehhez képest 83,2 milliárd dollár, amelyből 83,17 milliárd dollár digitális tokenekhez kötött. 

Részlet a BDO jelentéséből (forrás: Tether)

A Tether 2310 darab bitcoint vásárolt a második negyedévben 70 millió dollár értékben, így 52698 BTC-ről (1,5 milliárd dollárról, az első negyedévben) 55008 BTC-re (1,67 milliárd dollárra) nőtt bitcoin kincstári állománya. Annak ellenére, hogy az év elején jelentették be, hogy működési nyereségük 15%-át bitcoin vásárlásra fordítják, a lejelentett adatok alapján ez a szám csak 7% körül mozog. 

Ezt is olvasd el:

Mind a két bejelenésre egészen jól reagált a bitcoin árfolyama, 4,5%-ot tudott erősödni az elmúlt napokban, a cikk írásának pillanatában 29400 dollár körül mozog a Binance-en.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vásárlásba kezdett a Tether

/tether, microstrategy/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img