A világ egyik legnagyobb bitcoinbányája épülhet meg El Salvadorban a Tether közreműködésével

spot_img

A Tether bejelentette, hogy a bitcoinbarát El Salvadorral együttműködve egymilliárd dolláros beruházást tervez megújuló energiával működő bitcoinbánya létesítése kapcsán. A 241 megawattra tervezett Volcano Energy névre keresztelt bitcoinbánya, ha megvalósul,  100%-ban megújuló energiaforrások által 1,3 EH/s számítási kapacitással fog működni.

A világ legnagyobb stablecoin kibocsátója legutóbb május végén nyilatkozta azt, hogy megújuló energiatermelésbe fektet be Uruguayban, hogy fenntartható módon bányászhasson bitcoint. A beruházás nagysága és a Tetherrel együttműködő „helyi engedéllyel rendelkező vállalat” neve nem derült ki akkor a sajtóközleményből.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Tether vállalatot is működtető iFinex bányászbabérokra tör. Mivel Észak-Amerikában már korlátozottak a befektetési és fejlesztési lehetőségek, a bányászcégek ezért máshol keresnek növekedési alternatívákat, például Latin-Amerikában, a Közel-és Távol-Keleten. Ne feledkezzünk meg a szabályozói környezetről sem, amely jelenleg nem kedvez a kriptoiparnak az USA-ban. 

Legutóbb például a Marathon nyilatkozta azt, hogy egy új projekten dolgozik Abu Dhabiban, és világszerte aktívan keresi az újabb beruházási lehetőségeket, például Paraguayban. (Paraguayban egyébként már a Bitfarms régóta üzemeltet bányászfarmot.)

Cikkajánló:

A Volcano Energy telephelyét Santa Ana állambeli Metapan városa melletti kis település, El Chiste falu mellett fogják kiépíteni. Ez a körzet egyébként a legújabb megújuló energiatermelő központ Metapánban, amelynek célja a nap- és szélenergia hasznosítása. A bányász létesítményt 169 MW napenergia és 72 MW szélenergia fogja ellátni. 

El Salvador kormánya döntő szerepet játszani a tervezésben és a kivitelezésben, így a leendő résztulajdon és a bevételek 23%-a illeti majd meg. A vállalat további 27%-át a külső befektetők birtokolják, a fennmaradó 50%-ot pedig újra befektetik az energiatermelés és a bányászati ​​kapacitások bővítésére.

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

A Volcano Energy vezérigazgatója, Josue Lopez elmondta, hogy a megújuló erőforrásokkal működtetett bányászlétesítményt a bitcoinbányászat etalonjaként képzeli el: „Jelenleg a bitcoinbányászat több mint 52%-a fenntartható energiaforrások segítségével történik. Úgy gondoljuk, hogy ez az arány jelentősen növekedni fog az elkövetkező években a miénkhez hasonló befektetések révén.”

El Salvador egyébként még 2021-ben kezdte le feltárni a bitcoinbányászat lehetőségét geotermikus energia felhasználásával, amit működő vulkánokból nyernek ki. Akkor ez nagy szenzációnak számított, hiszen szinte a semmiből jött ez a hír.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Tether bitcoint fog bányászni

/cointelegraph, coindesk, reuters, tether/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img