Az USA aggódik El Salvador bitcoinbarát politikája miatt

spot_img

Az amerikai szenátorok aggódnak El Salvador bitcoinbarát politikája miatt. Egyes honatyák ugyanis egy kockázati jelentés elkészítését szorgalmazzák annak érdekében, hogy felmérjék El Salvador bitcoinbarát politikája potenciális fenyegetést jelent-e az Egyesült Államokra nézve. A törvényhozók érvelése szerint El Salvador bitcoin politikája olyan kockázatokat hordoz magában, amelyeket alaposan ki kell vizsgálni, majd értékelni kell azt az Egyesült Államok érdeke és biztonsága szempontjából.

Az előző hónapban Jim Risch és Bob Menendez szenátorok, a szenátus külügyi bizottságának tagja, illetve elnöke, újra benyújtott egy kétpárti törvényjavaslatot. A törvényjavaslat értelmében egy külügyminisztériumi jelentést kellene összeállítani, amely kifejezetten az el salvadori bitcoin bevezetésről szólna, annak gazdasági kapcsolatairól és a bűnüldözésre gyakorolt lehetséges következményeiről, hatásairól.

A törvényjavaslat előző év februárjában jelent meg először Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) Act (El Salvador-i kriptopénz elszámoltathatóságáról szóló törvény) néven. A Külügyi Bizottság blogbejegyzése szerint nagyobb tisztánlátásra van szükség El Salvador kapcsán, ami a bitcoin, mint törvényes fizetőeszközként való elfogadását, valamint a közép-amerikai ország pénzügyi és gazdasági stabilitására gyakorolt lehetséges hatásait illeti.

Kapcsolódó cikkek:

Emellett a törvényhozók aggódnak amiatt, hogy El Salvador képes-e hatékonyan fellépni a pénzmosás és a tiltott pénzügyi tevékenységek ellen. Mindezek értelmében elemzést kérnek a kiberbiztonsággal, a gazdasági stabilitással és a demokratikus kormányzással kapcsolatos kockázatok kiértékelésére, amelyek a bitcoin bevezetéséből erednek.

Nayib Bukele elnök jelentős szerepet játszott abban, hogy 2021-ben fizetőeszközzé tegyék a bitcoint, valamint az ország jelentős mennyiségű bitcoin tartalékot halmozott fel az évek során. Az új törvény értelmében El Salvadorban hivatalosan is lehet fizetni bitcoinnal, ha a vállalkozó rendelkezik a bitcoin tranzakciók lebonyolításához szükséges technológiai infrastruktúrával.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

A közelmúltban egyébként Saifedean Ammous, a “The Bitcoin Standard” című könyv szerzője gazdasági tanácsadóként csatlakozott El Salvador Nemzeti Bitcoin Hivatalához (ONBTC). Az ONBTC felelős az országon belül a bitcoinnal kapcsolatos összes ügy felügyeletéért.

A bitcoin várhatóan a közelgő USA elnökválasztás egyik kiemelt témája lesz. Az amerikai elnökjelöltek, Ron DeSantis és Robert F. Kennedy Jr. nem titkolják bitcoin iránti hozzáállásukat, DeSantis saját magát a kriptopénzek pártfogójának tartja.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Digitális eszközszolgáltatási engedélyt kapott a Bitfinex El Salvadorban

/bitcoinnews, el salvador/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img