Digitális eszközszolgáltatási engedélyt kapott a Bitfinex El Salvadorban

spot_img

A Bitfinex el salvadori leányvállalata lett a világ első nemzetközi kriptotőzsdéje, amelyik engedélyt kapott, mint digitális eszközszolgáltató El Salvadorban, az ország új digitális eszközkibocsátási törvénye (“Ley de Emisión de Activos Digitales“) alapján.

El Salvador volt az első olyan ország, amely a bitcoint 2021-ben törvényes fizetőeszközzé tette. Nem sokkal később, a dél-amerikai állam törvényhozó gyűlése megteremtette a jogi feltételeket ahhoz, hogy bitcoin-alapú kötvényeket bocsáthasson ki. Az új digitális értékpapírokat szabályozó törvényt idén januárban fogadta el az ország kongresszusa, amely most már hivatalos keretet biztosít a bitcoin-alapú kötvényeket, más néven “vulkánkötvények” bevezetésére.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy mi vagyunk az első vállalat, amely megkapta ezt az engedélyt. A törvény lehetővé teszi a Bitfinex számára, hogy megkönnyítse az új digitális eszközszabályozási rendszerben felvázolt, világosan meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel rendelkező eszközök kibocsátását és másodlagos kereskedését” – mondta Paolo Ardoino, a Bitfinex technológiai igazgatója a közleményben.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

Ardoino egyébként szorosan együttműködött El Salvadorral a vulkánkötvény projektben. Az új digitális törvény célja, hogy elősegítse a fokozott pénzügyi innovációt és növekedést a közép-amerikai országban. Az új szabályozás által bevezethető termékek közé tartoznak többek közt a tokenizált részvények és a hozamtermelő eszközök.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

El Salvador Bitcoin Nagykövetséget nyit az USA-ban

/coindesk, bitfinex, coinjournal/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img