El Salvador Bitcoin Nagykövetséget nyit az USA-ban

spot_img

A svájci Lugano városa után El Salvador kormánya Bitcoin Nagykövetséget nyit az Egyesült Államokban, Texasban is.

A kormányközi együttműködés célja, hogy egyrészt Bitcoin Követséget hozzanak létre, (El Salvador képviseleti irodát létesít Texasban) másrészt, hogy új közös projekteken dolgozzanak együtt a bitcoin bevezetésének előmozdítása érdekében. Milena Mayorga, El Salvador amerikai nagykövet február 14-én jelentette be a hírt Twitter oldalán.

“A texasi kormány helyettes államtitkárával, Joe Esparzával folytatott megbeszélésemen megvitattuk a második Bitcoin Nagykövetség megnyitását, valamint kereskedelmi és gazdasági csereprojektek lehetőségét” – közölte Mayorga.

https://twitter.com/MilenaMayorga/status/1625583540321542161

El Salvador legújabb bitcoin kezdeményezésére néhány hónappal azután került sor, hogy a közép-amerikai ország még 2022 októberében megnyitotta a világ első Bitcoin Nagykövetségét a svájci Lugano-ban. A két kriptopárti joghatóság mindemellett elkezdte közös együttműködését oktatás és kutatás területén bitcoinnal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkünk:

A texasi törvényhozók állítólag egy új törvényjavaslatot is fontolgatnak, amely “a blokkláncipar bővítésének mestertervét” jelentené. A törvényi kezdeményezés célja, hogy Texas az ország kriptofővárosává váljon, többek között a bitcoinnal történő adómentes vásárlás bevezetésével.

Texast az egyik legkriptobarátabb amerikai államként tartják számon, kriptobarát törvényekkel, blokklánc innovációval, valamint digitális eszközökre és bányászatra vonatkozó szabályozásokkal. Texasban találhatóak Észak-Amerika legnagyobb bitcoinbányász vállalatai is, mint a Riot Platform, a Core Scientific és a Genesis Digital Assets.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Pénzügyi integrációs rendezvényt tartottak El Salvadorban

/cointelegraph, forkast.news, mundocriptomonedas/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img