Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Uniswap

A decentralizált Uniswap (UNI) közösségének tagjai megszavazták, hogy a tőzsde a BNB Chain-en, a Binance blokkláncán is elinduljon.

PayPal

A PayPal éves jelentése szerint a cég a tavalyi év utolsó napjáig 604 millió dollár értékű kriptopénzt tartott ügyfelei nevében.

Paxos

A hétfő reggeli események fejleménye, hogy a new yorki pénzügyi hatóság arra utasította a Paxos-t, hogy szüntesse be a BUSD (Binance USD) tokenek további kibocsátását.

Wirex

A Wirex kriptofizetési szolgáltatás bejelentette, hogy hosszú távú stratégiai partnerséget kötött a Visával, hogy kiterjessze jelenlétét az Egyesült Királyságban és az ázsiai-csendes-óceáni régióban.

Piaci zanza

Paxos – Circle – Binance sztori

  • Belső források több nagy kriptós híroldalnak is megerősítették, hogy eljárás indulhat a Binance stabil coinjával (BUSD) kapcsolatban. 
  • Amint arról korábban beszámoltunk, az amerikai tőzsdefelügyelet egy levélben hívta fel a Paxos figyelmét arra, hogy törvényellenesnek tartja a legnagyobb kripto tőzsde, a Binance számára végzett stabil coin kibocsátó szolgáltatását. Néhány órával később az illetékes pénzügyi hatóság is felszólította a Paxos-t, hogy szüntesse be a BUSD kibocsátását, aminek a cég azonnali hatállyal eleget tett. A történtek kapcsán megszólalt a Binance igazgatója is.
  • Egy januári bejegyzésünkben mi is felhívtuk a figyelmet arra a furcsaságra, hogy mennyire látványos a BUSD szerepe a bitcoin idei emelkedésében.
  • A stabilcoin kibocsátó Circle tavaly panaszt nyújtott be a New York-i pénzügyi szolgáltatásokat felügyelő hatósághoz azzal, hogy a rivális Binance rosszul kezelte a saját stabilcoinjainak tartalékait. Az eset azért érdekes, mert tegnap ugyanez a testület utasította a Paxost arra, hogy állítsa le a tőzsdével való partnerségét.

A bitcoin árfolyama a múlt héten lefelé tört ki a hetek óta tartó oldalazásból, és elkezdte megközelíteni azt a konszolidációs sávot, ami az év elején kezdődő emelkedés eddigi egyetlen megállóját jelentette.

Az Egyesült Királyságban a kereskedelmi bankok blokkolni fogják ügyfeleik kriptovalutákhoz való hozzáférési lehetőségeit csalással és volatilitással kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva.

Január havi bitcoinbányász teljesítmények

Nagy várakozás előzte meg az amerikai inflációs adatok ezúttal Valentin/Bálint – napra eső bejelentését. Az elemzői becslések éves szinten 6.2%-os pénzromlást jósoltak.

A vártnál rosszabb inflációs adatot jelentett be az amerikai statisztikai hivatal. A becsült 6.2% helyett 6.4% lett a pénzromlás éves mértéke. Ez még mindig alacsonyabb, mint az egy hónappal ezelőtt közzétett 6.5%-os adat, de bizonyos szempontból mégis kedvezőtlen előjel lehet.

Az Európai Unió szabályozó hatósága felszólította az EU-ban működő bankokat, hogy még azelőtt alkalmazzák a bitcoin korlátozást, hogy az jogerőre emelkedne. Az Európai Központi Bank szerint a kriptot pedig kockázatos eszközként kell kezelni.

A svájci Lugano városa után El Salvador kormánya Bitcoin Nagykövetséget nyit az Egyesült Államokban, Texasban is.

Nagyon úgy néz ki, hogy több úton jár az amerikai törvényhozási gyakorlat a kriptovalutákkal szemben. Állami szinten, az elmúlt hetekben sorra jelentették be a kriptobarát törvényjavaslatokat, míg a kormányzat részéről eddig elutasítást, követelést és azonnali szigorú szankciós intézkedéseket tapasztalhatott meg az iparág.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászindex-jelentések

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img