A Circle köpte be a Binance-et?

spot_img

A stabilcoin kibocsátó Circle tavaly panaszt nyújtott be a New York-i pénzügyi szolgáltatásokat felügyelő hatósághoz azzal, hogy a rivális Binance rosszul kezelte a saját stabilcoinjainak tartalékait. Az eset azért érdekes, mert tegnap ugyanez a testület utasította a Paxost arra, hogy állítsa le a tőzsdével való partnerségét.

A Circle, amely az USDC stabilcoint működteti és közös joghatóság alá esik a Binance brandje alatt stabilcoint (BUSD-t) kibocsátó Paxos Trust Co-val, tavaly ősszel figyelmeztette a felügyeletet a problémákra.

A Circle csapata a blokklánc adatokban fellelt információk alapján azt állította, hogy a Binance nem tárolt elegendő eszközt az általa kibocsátott BUSD tokenek fedezéséhez.

Minderről elsőként a Bloombergnek egy neve elhallgatását kérő személy számolt be.

A NYDFS megállapította, hogy a Paxos nem volt képes a BUSD „biztonságos és megbízható módon történő üzemeltetésére, valamint elmulasztott megfelelni azoknak a kötelezettségvállalásaink, amiket egy közelmúltbeli vizsgálat alapján előírtak, és a BUSD-vel kapcsolatos problémáikat célozták.”

 – írta a New York-i szabályozó hatóság szóvivője egy e-mailben.

A Circle szóvivője nem kívánt nyilatkozni.

A Binance tavaly szeptemberben az összes felhasználó stabilcoinjait BUSD-re konvertálta, ami jelentősen csökkentette a Circle részesedését a stabilcoin piacon. Ha igazak a panasz benyújtásáról szóló hírek, akkor ez megfelelő indíték lett volna a Circle számára, hogy odaszúrjon riválisának.

A Binance szóvivője hétfőn elmondta, hogy a tőzsde a Paxos probléma miatt leállítja az új BUSD-k mintelését, de nem változtat az automatikus konverziós politikáján. Fenntartották, hogy a BUSD  mindig is 100%-os fedezettel rendelkeztek, hozzátéve, hogy a tartalékok nem mindig láthatóak, mivel nem „egyetlen, dedikált pénztárcában tárolják azokat valós időben”.

Tőzsdefelügyeleti eljárás indulhat a Binance stabil coinja ellen

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img