Tőzsdefelügyeleti eljárás indulhat a Binance stabil coinja ellen

spot_img

Belső források több nagy kriptós híroldalnak is megerősítették, hogy eljárás indulhat a Binance stabil coinjával (BUSD) kapcsolatban.

22 milliárd dolláros piaci részesedésével a BUSD jelenleg a 3. legnagyobb stabil coin

A BUSD kibocsátója egy amerikában bejegyzett szolgáltató, a Paxos Trust Company. Ők voltak az első cég, akik blokklánc alapú pénzügyi szolgáltatások biztosítására kaptak engedélyt az Egyesült Államokban. Nevükhöz köthető az egyik első szabályozott keretek között kibocsátott stabil coin (Pax Dollar) és tokenizált arany (Pax Gold) kibocsátása, melyek ellenértékét amerikai pénzintézetekben elhelyezett és rendszeresen ellenőrzött letétek biztosítják.

A Paxos több nagy pénzügyi szolgáltató kriptós üzletágánának kiszolgálója, partnerei közé tartozik a PayPal, a Revolut és a Credit Suisse is. 2019 óta szintén ők a legnagyobb kripto tőzsde, a Binance saját stabil coinjának megbízott kezelői.

Híradások szerint az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) néhány napja egy tájékoztató levelet (Wells notice) küldött a Paxosnak, amit általában akkor szoktak megtenni, ha egy vizsgálat során problémásnak ítélték meg a cég működését, és vádemelésre készülnek a címzett ellen.

A levél tartalma alapján a Paxos kifogásolt terméke a Binance-nek nyújtott stabil coin szolgáltatás lehet, ami a felügyelet szerint sérti a hatályban lévő törvényeket. Megítélésük szerint a BUSD az értékpapír kategóriába sorolható pénzügyi eszköz, aminek a kibocsátásához az ő engedélyükre lett volna szükség. A Paxosnak 30 napja van arra, hogy egy válaszlevélben cáfolja az ellene felhozott vádat.

Az esettel kapcsolatban a Binance szóvívője már jelezte, hogy a BUSD a new yorki pénzügyi hatóságok (NYDFS) által megszabott feltételek szerint, 1:1 arányú valós pénzügyi ellenértékkel rendelkező stabil coin, aminek működése megfelel a törvényi előírásoknak.

A hírek megjelenésével kapcsolatban a Fox Business gazdasági TV csatorna egyik újságírója megjegyezte, hogy tudomása szerint a következő 2-3 hétben több más amerikai kriptós cég is kaphat hasonló (Wells Notice) felszólítást a tőzsdefelügyelettől, vagyis úgy tűnik, hogy a szervezet egy nagyobb arányú letámadást indított az ágazat ellen. A művelet első áldozata a néhány nappal ezelőtt megszorongatott Kraken lehetett.

A Kraken felfüggeszti a stake-elést az amerikai felhasználóknak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img