A keddi inflációs adatok adhatják meg a folytatáshoz szükséges lendületet

spot_img

A bitcoin árfolyama a múlt héten lefelé tört ki a hetek óta tartó oldalazásból, és elkezdte megközelíteni azt a konszolidációs sávot, ami az év elején kezdődő emelkedés eddigi egyetlen megállóját jelentette.

Hogy képes lesz-e ezt megtartani, és újra elrugaszkodni a régióból, az akár már a hét első felében is kiderülhet.

A kedden 14:30-kor érkező amerikai inflációs adatok (CPI) közzétételekor ismét nagy ingadozásra lehet számítani. A hét legfontosabb gazdasági eseménye alatt a bikák és a medvék is lejátszhatják egymás között, hogy melyik oldal az erősebb.

Amint arra több elemző is felhívta a figyelmet, a piac jelenleg lényegében egyetlen nagy és közös kereskedési ügyletnek tekinthető. A hagyományos tőzsdék és a kripto ágazat is egy falba ütközött, míg az általában velük ellentétesen mozgó dollár erőt mutatott és csak egy szikrára lenne szüksége a rakéták begyújtásához.

A BTC (balra) és az SP500 (középen) tavaly nyár óta nem tud áttörni a most megközelített akadályon. Mindezzel egy időben a dollár (jobbra) ismét az erősödés jeleit mutatja

A döntés meghozatalához szükséges katalizátor lehet a már említett CPI (fogyasztói árindex), illetve a kicsivel talán kisebb jelentőségű, de szintén ezen a héten (csütörtök 14:30) publikálásra kerülő PPI (termelői árindex), ami a gyártók szemszögéből vizsgálja az infláció hatásait.

A kriptók esetében további izgalmakat okozhatnak a tőzsdefelügyelet által indított eljárások, melyeknek a Kraken után most a Binance stabil coinját kibocsátó Paxos lehet a következő célpontja.

A PrimeXBT demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával kipróbálhatod a kereskedést, és akár 500 dolláros kereskedési tőkét is szerezhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img