Lassult az infláció csökkenés mértéke

spot_img

A vártnál rosszabb inflációs adatot jelentett be az amerikai statisztikai hivatal. A becsült 6.2% helyett 6.4% lett a pénzromlás éves mértéke. Ez még mindig alacsonyabb, mint az egy hónappal ezelőtt közzétett 6.5%-os adat, de bizonyos szempontból mégis kedvezőtlen előjel lehet.

Az elmúlt fél évben tapasztalt csökkenés mértéke látványosan lelassult. Egyetlen adatpontból ugyan még korai lenne messzemenő következtetést levonni, de mivel a jegybank 2% körülire szeretné visszaszorítani az inflációt, még sokáig eltarthat, ha innentől kezdve csak ilyen kis lépésekkel tudunk tovább haladni a kitűzött célig.

Emiatt tovább maradhat fenn az a környezet is, ami nem kedvez a hosszabb távú emelkedő trendek kialakulásának.

A bitcoin tegnap egy gyors eséssel reagáltak a bejelentésre, amit egy pump követett. Ez sok shortolót ütött ki a pozíciójából, hiszen nem csak a kedvezőtlen inflációs adatok miatt, hanem a Binance stabil coinjával kapcsolatos problémák miatt is sokan gondolhatták úgy, hogy esni fog az árfolyam.

Az emelkedés viszont éppen annak a régiónak az alján ért véget, amit a múlt héten elvesztettünk. Ezen a ponton mindenképp erőt kellene mutaniuk a vásárlóknak, ellenkező esetben ismét próbára tehetjük az alattunk húzódó sávot, amit az elmúlt napokban többször is megkarcoltunk.

Az év elején kezdődő emelkedés során itt alakult ki az egyetlen olyan referencia pont, ahonnan némi huzavona után, de a bikák kerültek ki győztesen. Ha itt nem alakul ki megfelelő kereslet, a zóna elvesztése megingathatja a további növekedésbe vetett bizalmat.

A hagyományos piacokon szintén hasonló reakció volt megfigyelhető. Az SP500-at tegnap is az őt fél éve visszafogó határ állította meg.

Egyelőre tehát továbbra is hiányzik az újabb elrugaszkodáshoz szükséges átütő erő, bár egyesek már az eddig tapasztalt növekedés hitelességét is megkérdőjelezték.

Néhány elemző szerint belsős kereskedés okozta a bitcoin idei emelkedését

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img