Néhány elemző szerint belsős kereskedés okozta a bitcoin idei emelkedését

spot_img

Egy januári bejegyzésünkben mi is felhívtuk a figyelmet arra a furcsaságra, hogy mennyire látványos a BUSD szerepe a bitcoin idei emelkedésében.

Az ott bemutatott grafikon friss változata így fest. Szabad szemmel is jól látható, hogy miközben a BTC-BUSD páron folyamatos vásárlások történtek, a BTC-USDT pár forgalma szinte végig lefelé trendelt, valaki tehát az emelkedés alatt folyamatosan USDT-be adta el a már meglévő bitcoinjait.

A BUSD és USDT párok idei forgalma

Miután hétfőn kiderült, hogy több amerikai hatóság nyomására lényegében megszűnt és már csak a kivezetésre vár a Binance stabil coinja, több elemző is elővette a fenti összefüggést, ami szerintük azt bizonyítja, hogy a tőzsde, vagy néhány azon tevékenykedő bálna már sokkal korábban tudhatott a BUSD-vel kapcsolatos problémákról, és a januári emelkedés egy általuk beindított mesterséges pump volt, hogy az ebben meglévő kitettségeiktől megszabaduljanak.

Az elmélet szerint ezek a piaci szereplők a BUSD-ben lévő értékeiket használták fel arra, hogy folyamatosan bitcoint vásároljanak, miközben a már meglévő bitcoinjaikat USDT-ért, és egyre magasabb áron értékesítették.

A rotáció után a BUSD és BTC kitettségből USDT és BTC lett, az átváltás során végbemenő emelkedés pedig olyan piaci folyamatokat indított el, amiből más módokon is profitálhattak.

Hogy tényleg így történt-e, vagy csak véletlen egybeesésről volt szó, az valószínűleg sohasem fog kiderülni. Nem ez az első alkalom, hogy hasonló, belső információkkal való visszaélés gyanúja merül fel egy kriptotőzsdével szemben. A múlt héten éppen a Coinbase egyik alkalmazottja vallotta magát bűnösnek, miután többször is visszaélt és kereskedett a munkája során vele megosztott információk alapján. Az illető sorsáról májusban dönt majd egy amerikai bíróság, ami ezért akár 20 év börtönre is ítélheti.

A PrimeXBT demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával kipróbálhatod a kereskedést, és akár 500 dolláros kereskedési tőkét is szerezhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img