Bitcoin shortolók hada gátolja a 25 000 dolláros határvonal átlépését

spot_img

Hétfőn munkaszüneti nap miatt zárva tartanak az amerikai pénzintézetek. Bár kisebb aktivitással veheti kezdetét a heti kereskedés, ezt követően nem lesz hiány az eseményekben.

Szerdán veszi kezdetét, és vasárnapig tart a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20-ak első idei ülése. A vezető nagyhatalmak már évek óta dolgoznak egy nemzetközi kripto szabályozás bevezetésén, és habár nem ez lesz a mostani találkozó fő témája, mivel miniszterelnöki szintű egyeztetésről van szó, bármilyen ezzel kapcsolatos nyilatkozat, vagy utalás hatással lehet az árfolyamokra.

Csütörtökön 14:30-kor az amerikai GDP adatok, pénteken 14:30-kor pedig egy újabb inflációval kapcsolatos adat (PCE) kerül bejelentésre, amelyek szintén befolyásolhatják a kereskedést.

Az amerikai piac február eleje óta egy bizonytalan, határozott irány nélküli pályán mozog, és továbbra is valamilyen katalizátorra vár, ami lendületet adhat a következő elmozdulásnak.

A bitcoin ugyanezen idő alatt szintén megbicsaklott, de végül egy újabb lépést tett felfelé.

Az idei növekedés csúcspontja ezzel ismét elérte a tavaly nyári rally 25 000 dolláros tetőpontját. Mivel egy jól látható határról van szó, ebben a régióban sokan kezdtek egy újabb esésre spekulálni és shortolni.

Egy ingyenesen is elérhető likviditás térkép szerint jelenleg a 25 300 dolláros régió az, ahol kiemelkedően sok short stop-loss megbízás található. Ha az árfolyam efölé emelkedne, és kiütné ezeket a kereskedőket, a folyamat egy újabb lökést adhatna a növekedésnek. (A shortok lezárása vásárlást jelent.)

A nagy kérdés, hogy a korábbi nagy lendület után maradt-e még szufla a bikákban egy újabb nekifutásra. Vannak akik szerint az egész emelkedés hitelessége megkérdőjelezhető, így az is csoda, hogy egyáltalán eddig eljutottunk. Mások szerint viszont túl egyszerű lenne, hogy épp csak megérintsük a 25 000-es sávot, és kapásból ennyire könnyű shortolási lehetőséget biztosítsunk a medvéknek.

Az előző két piaci két ciklus adatai szerint a bitcoin az utolsó felezési eseményt követő 1000. nap környékén kezd el ismét emelkedő trendbe állni, és jelenleg is épp ebben a tartományban mozog. Korábban azonban mindezt támogató világgazdasági környezet segítette, míg jelenleg a magas elleni infláció ellen hozott intézkedések nehezítik az előrejutást

A PrimeXBT demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával kipróbálhatod a kereskedést, és akár 500 dolláros kereskedési tőkét is szerezhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img