A Binance igazgatójának nyilatkozata a Binance USD (BUSD) kibocsátás megszűnéséről

spot_img

Amint arról korábban beszámoltunk, az amerikai tőzsdefelügyelet egy levélben hívta fel a Paxos figyelmét arra, hogy törvényellenesnek tartja a legnagyobb kripto tőzsde, a Binance számára végzett stabil coin kibocsátó szolgáltatását.

Néhány órával később az illetékes pénzügyi hatóság is felszólította a Paxos-t, hogy szüntesse be a BUSD kibocsátását, aminek a cég azonnali hatállyal eleget tett.

A történtek kapcsán így nyilatkozott a Binance igazgatója:

“Röviden összefoglalva: a BUSD kibocsátását és dollárra való visszaváltását a Paxos biztosítja. Az ebben tárolt értékek biztonságban vannak.

A Paxos tájékoztatott minket, hogy az illetékes New York-i hatóság a BUSD kibocsátás beszüntetésére utasította.

A Paxos működését ez a szervezet szabályozza. A BUSD stabil coin kibocsátását és működését teljes egészében a Paxos felügyeli.

A történtek miatt a BUSD piaci részesedése a jövőben folyamatosan csökkenni fog.

A Paxos folytatja a kibocsátott mennyiség további menedzselését. Az ezek ellenértékét biztosító letétek folyamatos ellenőrzés mellet, banki számlákon vannak elhelyezve.

A tőzsdefelügyelet által indított eljárásról nincs bővebb információm, csak amik a sajtóban is megjelentek. Nem vagyok az amerikai jog szakértője, de azokkal értek egyet, akik szerint érthetetlen, amiért értékpapírnak nevezik a BUSD stabil coint. (Nem mintha a véleményem sokat számítana.)

Ha a bíróság a felügyeletnek ad igazat, az meghatározó lehet a stabil coin szektor további fejlődése szempontjából.

A Binance a belátható jövőben folytatja a BUSD támogatását, de úgy véljük, hogy sok felhasználó ezután más stabil coinokat fog előnyben részesíteni. Mi az ő igényeikhez fogjuk igazítani a szolgáltatásainkat, ezért lehet, hogy idővel a BUSD piacokat már nem fogjuk kiemelt kereskedési párként kezelni.

Tekintettel a jelenlegi bizonytalan szabályozói környezetre, folyamatosan felülvizsgáljuk a velünk dolgozó projekteket, hogy ne érje erre visszavezethető kár a felhasználóinkat.”

A Paxos nem sokkal később közzétette, hogy a BUSD stabil coin működésének támogatását legalább egy éven át, 2024 februárjáig fogják biztosítani.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img