A Paxos nem bocsát ki több BUSD-t

spot_img

A reggeli események fejleménye, hogy a new yorki pénzügyi hatóság arra utasította a Paxos-t, hogy szüntesse be a BUSD (Binance USD) tokenek további kibocsátását.

A Paxos eleget tesz a felkérésnek, vagyis új BUSD-t már nem fognak piacra dobni, de a forgalomban lévő mennyiséget továbbra is visszaváltják.  Ez a hétköznapi felhasználók számára annyit jelent, hogy a BUSD stabil coin ellenértéke jelenleg is garantált, elvileg tehát nem kell attól tartani, hogy az hirtelen elveszítse az 1 dollárhoz kötött értékét.

További kibocsátások hiányában lehet, hogy BUSD sorsa megpecsételődött. Habár egy másik kibocsátóval tovább folytathatná a Binance, kicsi a valószínűsége, hogy gyorsan helyettesíteni tudja a Paxos-t. A tőzsde éppen ősszel kezdett nagy szabású kampányba, melynek keretében az USDT-n és BUSD-n kívül minden más stabil coint kivezetett, részben azért, hogy a saját brandjével ellátott tokent erősebb helyzetbe hozza.

A Paxos ellen indított eljárás miatt több iparági szereplő sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a tőzsdefelügyelet hamarosan a másik amerikai hátterű és szabályozott stabil coin, az USDC kibocsátásának visszavonását is kezdeményezheti. Ennek működését a Coinbase és egy fintech cég, a Circle felügyeli.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img