Az angol bankok többsége nemet mond a kriptovalutákra

spot_img

Az Egyesült Királyságban a kereskedelmi bankok blokkolni fogják ügyfeleik kriptovalutákhoz való hozzáférési lehetőségeit csalással és volatilitással kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva.

A közösségi médiát és a technológiai platformokat jelölték meg a csalások jelentős forrásaként, azonban a banki vezetők szerint az új szabályozási környezet növelheti a bizalmat. Ha hinni lehet a statisztikáknak, az ügyfelek 60%-a vált már csalás áldozatává ezeken a felületeken.

“Bankként elég kemény álláspontot képviselünk a kriptovalutákkal szemben. Platformunk volatilitásának és stabilitásának megőrzése érdekében blokkoljuk a lakossági és vagyonosabb ügyfeleink kriptovalutákhoz köthető átutalásait – nyilatkozta Alison Rose, a NatWest Group vezérigazgatója.”

A megkérdezett banki vezetők többsége is szkeptikus a kriptoval kapcsolatban, de lehetőséget látnak az Egyesült Királyság Pénzügyminisztériuma által, a hetekben közzétett ágazatra vonatkozó javasolt szabálytervezetben.

“Támogatjuk a kripto szabályozást. Nem hiszem, hogy a Lloyds Banking Group valaha is a kriptovalutákat fogja népszerűsíteni, azonban szeretnénk biztosítani az ügyfeleket arról, ha úgy döntenek kriptovalutákba fektetik pénzüket, akkor azt a lehető legnagyobb biztonságban tegyék – mondta Charlie Nunn, a Lloyds Bank vezérigazgatója.”

A bankszektor vezetői szkeptikusak a központi banki digitális valuta potenciális előnyeivel kapcsolatban. Az angol pénzügyminisztérium és a Bank of England néhány napja nyilatkozta, hogy valószínűleg szükség lesz egy digitális fontra, hamarosan további részleteket fognak elárulni ezzel kapcsolatban.

frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható. Kattints a részletekért.

A legjelentősebb előny valójában a fizetések körüli infrastruktúra működésének reformja, amely egyszerűsíti és modernizálja a fizetéseket” – mondta Matt Hammerstein, a Barclays vezérigazgatója. Szerinte a kétszintű fizetési rendszer kockázatot is rejt. Ha az emberek  digitális pénzt halmoznak fel és hirtelen készpénzre szeretnék váltani, akkor az akár “bank run-t” is okozhat.

A Nationwide Building Society pár hete közölte, hogy korlátozza a felhasználók által a Binance-re történő kártyás fizetéseket, csalásra és átverésekre hivatkozva. Szinte nincs olyan bank Nagy-Britanniában, amely ilyen vagy olyan okokra hivatkozva ne tiltaná valamilyen formában a kriptos utalásokat. Egyelőre a tiltásról szólnak a hírek angolhonból, annak ellenére, hogy pár hónapja még úgy nyilatkozott a kormány, hogy az Egyesült Királyság globális kripto központ kíván lenni.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Globális kripto központ kíván lenni az Egyesült Királyság

/coindesk, bbc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img